Selvstendig næringsdrivende, men ikke alene

14. desember 2014

Jeg har en venn, la oss kalle ham Tom. Tom er konsulent og selvstendig næringsdrivende. En kreativ og arbeidsom fyr, som styrer dagen selv, reiser mye og har masse oppdrag.

Jeg har alltid vært litt misunnelig på Tom. Ikke bare har han en kul jobb. Han skaper sin egen verdi og trenger kun å ta hensyn til seg selv. Og kundene sine da. Det høres fristende ut til tider.

Helt til Tom får en sliten skulder som setter ham ut av spill. Han blir sykemeldt, satt i helsekø, får pengeproblemer og møter den berømte veggen. Da er det ikke like kult å være alene.

Bratt læringskurve

Å drive for seg selv er spennende, men samtidig utfordrende. Du er sjef og regnskapsfører, produsent og markedsfører. Det vet Tom alt om. Han har frihet, men også et enormt ansvar. Det er ikke alltid lett å navigere seg frem i en jungel av regelverk. Læringskurven er enorm, det er høye topper, og man kan også lande knallhardt.

Min venn Tom hadde aldri tenkt at en helseforsikring skulle være med i pakken som selvstendig næringsdrivende. Han var jo aldri syk. Han har alltid hatt en enorm arbeidsglede og jobbet mye. Det å drive sitt eget firma hadde alltid vært hans drøm, og at en skulder skulle sette ham ut av spill, var aldri i hans tanker.

Selvstendige fortjener også trygghet

Tom, jeg har en nyhet til deg. Selv om du er selvstendig, så trenger du ikke stå alene. Fagforbundet Industri Energi tilbyr nå et skreddersydd medlemskap for selvstendig næringsdrivende. Fire ulike tilbud for personer som driver for seg selv eller som har en ansatt.

Industri Energi har fått på plass en medlemspakke som gir rabatt på helseforsikring i samarbeid med Sparebank1. I tillegg får selvstendig-medlemmene 30 prosent rabatt på fakturatjenester i samarbeid med SendRegning. I de ulike pakkene inngår også en veldig gunstig innboforsikring, advokatforsikring og topp reiseforsikring.

I denne nye satsningen vil de også komme med en rekke spesialtilpassede kurs som gjør det lettere for deg som selvstendig næringsdrivende å holde orden på skatt og moms. Så slipper du å havne i det samme uføret som mange andre har gjort. Da kan du heller bruke mer tid på det du liker å drive med.

Lys i tunnelen

Som medlem av Industri Energi får Tom og den vonde skulderen hjelp til å komme raskt tilbake til jobb. Uten helsekø. Å havne på venteliste for Tom betyr konkurs. Kundene venter ikke sammen med Tom.
Via helseforsikringen får Tom kontakt med en kvalifisert sykepleier som følger opp Tom hele veien gjennom undersøkelse, behandling, operasjon og rehabilitering.

I tillegg får Tom snakke med en fagperson som hjelper ham å komme på beina, også psykisk. Det har vært mange søvnløse netter og bekymringer. Han har ikke orket å sende ut faktura og bufferkontoen er brukt opp. Med profesjonell hjelp kommer overskuddet tilbake, og jobbgnisten tennes igjen. Fakturatjenesten SendRegning gjør det lettere å få inn penger, og Tom kan konsentrere seg om det han kan best.

Litt hjelp underveis

Det kan det være greit å få litt hjelp på veien. Gjør det enkelt, for en sum i måneden, kan selvstendige forsikre seg mot uforutsette ting som kan skje i fremtiden.

Det kan kanskje føles som en unødvendig utgift i startfasen. Det er hundre andre ting å bruke penger på i en oppstart enn forsikring. Og det er en lett utgift å utsette. Når bedriften blomstrer så tenker de færreste på gråværsdagene som alle møter i livet. Jeg skjønner det, det er menneskelig, og litt kjedelig å være så sikra hele tiden. Grundere drives jo av skapertrang og en positiv tro på fremtiden. Å tenke sikkerhet er ofte begrensende, men samtidig en nødvendighet.

På den forsikra siden

Min venn Tom er en av rundt 350 000 selvstendige næringsdrivende i Norge. De er en viktig ressurs for Norge og generer verdi og innovasjon som jeg syntes landet vårt trenger. Jeg er full av beundring for folk som skaper sin egen arbeidsplass. Det er modig. Da kan det være greit å være på den forsikra siden. Kanskje Industri Energi kan hjelpe med det? Da kan du fortsette å være selvstendig, men ikke alene.

Les mer om selvstendig medlemskap hos Industri Energi her:

 

For Alle er Industri Energis nytte- og meningsblogg. Ytringene er personlige, og reflekterer ikke nødvendigvis Industri Energi sitt standpunkt på de ulike områdene.

For Alle er Industri Energis nytte- og meningsblogg. Ytringene er personlige, og reflekterer ikke nødvendigvis Industri Energi sitt standpunkt på de ulike områdene.

Se hva Industri Energi kan tilby deg