Derfor er flinke tillitsvalgte vår beste medlemsfordel

10. april 2015

Hva er den viktigste grunnen til å melde seg inn i et fagforbund? For meg, er det flinke tillitsvalgte og tryggheten det gir. Det å alltid ha en å snakke med, få hjelp og gode råd.

I mitt forrige blogginnlegg skrev jeg om sosial dumping, og hvorfor det er en av våre viktigste medlemsfordeler.

Dette innlegget, handler om det som for meg er den aller viktigste medlemsfordelen, nemlig flinke tillitsvalgte.

Håkon på Eidsvik var tryggheten selv

Er du medlem i et fagforbund? Jeg er og har vært det så lenge jeg har vært i arbeid.

Hvorfor jeg meldte meg inn kan jeg ikke huske, men at det var en selvfølge at jeg meldte meg inn verkstedklubben på Eidsvik Skipsbyggeri, det er jeg helt sikker på.

Det jeg husker veldig godt, er at Håkon, som var tillitsvalgt på verftet, framsto som tryggheten selv for en ung gutt som skulle ut i arbeidslivet for første gang.

En å snakke med om alt

Jeg har vært medlem i mange LO-forbund, avhengig av hvor jeg har arbeidet.

Uansett hvor det har vært, ble jeg alltid medlem fordi det var forbundet og fagforeninga som trygget min arbeidsplass. Det var mine tillitsvalgte som sørget for at jeg fikk en anstendig lønn, og det var LO som sto for alle de goder som jeg nøt godt av i mitt arbeidsliv.

Ferie, pensjon, forutsigbart lønnsnivå, arbeidsmiljøloven, lønn under sykdom, kampen mot sosial dumping og så videre, og så videre.

Men den viktigste medlemsfordelen, som jeg alltid har satt mest pris på, er det å ha en tillitsvalgt lokalt på min arbeidsplass som jeg kan snakke med om alt.

Når du er borte fra familien og ikke får gjort alt det vanlige

Selv har jeg alltid jobba forskjellige skiftordninger, nesten alltid på steder eller til tider der få andre folk jobber.

Det har vært til sjøs på dekk og i maskin, det har vært på aluminiumsverk på rundskift, og det har vært på små rigger i Nordsjøen.

Du er ofte borte fra familien, du kan ikke ta fri for å gå i bank, post, til lege, eller andre helt naturlige ting som å hente barn i skole og barnehage når du er på jobb. Da har det vært greit å ha en tillitsvalgt på skiftet å prate med, diskutere med, å få gode råd fra.

Valgt av medlemmene og grundig opplært

Industri Energi har over 2000 tillitsvalgte rundt om i de bedrifter der vi organiserer arbeidstakere.

Alle tillitsvalgte får tilbud om kursing og opplæring på et nivå som gjør at de takler den oppgaven det er å være en person som alle medlemmer skal ha tillit til. En person som gjør at du vil ta kontakt med han eller henne for å diskutere alle mulige ting. En tillitsvalgt som er valgt på nettopp tillit.

Ikke medlem? Snakk med tillitsvalgte på din bedrift

Dersom du svarte ja på mitt spørsmål, om du var medlem i et fagforbund, så vet du alt dette.

Svarte du nei, synes jeg du skal sjekke ut hvem som er tillitsvalgt(e) på din bedrift og ta kontakt med han eller henne og meld deg inn!

Finner du ikke vedkommende, vil jeg anbefale deg å gå inn på forbundets nettsider. Her kan du lese om alle fordelene du får som medlem.

Helt til slutt, vil jeg si til alle våre dyktige tillitsvalgte: takk! For at dere hver dag står på, og gjør arbeidslivet tryggere og bedre.

For Alle er Industri Energis nytte- og meningsblogg. Ytringene er personlige, og reflekterer ikke nødvendigvis Industri Energi sitt standpunkt på de ulike områdene.

Se hva Industri Energi kan tilby deg

AsleReime

Asle Reime er områdeleder for forhandlingsavdelingen og har tidligere ledet organisasjonsavdelingen.
Flere artikler avAsle