Som medlem i et fagforbund, får du muligheten til å påvirke

12. juni 2015

Som medlem i Industri Energi får du muligheten til å påvirke de beslutningene som er viktige for deg og samfunnet rundt deg.

Medlemskap i Industri Energi

Av og til sitter vi rundt middagsbordet hjemme og diskuterer oppslag i avisene, eller noe vi har hørt på nyhetene. Det blir ofte gode diskusjoner.

På arbeidsplassene gjøres det samme, i kantina eller i kaffibaren. Det går ikke en dag uten gode diskusjoner mellom familie, kollegaer og venner.

Ofte ender slike diskusjoner opp i at «Hadde jeg bare vært sjef eller minister, om så bare for en dag, så hadde denne saken vært løst».

Slik er det heldigvis ikke. Med engang det blir en diskusjon eller en debatt, så er det jo nettopp fordi folk har forskjellige meninger om saken, og min løsning på problemet hadde sannsynligvis ikke samsvart med min kollegas eller min kones løsning.

Det handler om å få fram det du mener i et demokratisk organ

Derfor er det viktig at vi velger folk inn i politikken, i forbundet vårt og som tillitsvalgte med et «fugleperspektiv» på saker som skal løses, og som har latt sakene fått en demokratisk behandling gjennom mange organ før det konkluderes. Det er dette som er demokrati.

Er du medlem i Industri Energi kan du være trygg på at dine meninger blir brakt fram til torgs, diskutert i avdelingsstyret, tatt videre til behandling i forbundets styrende organ som, Forbundsstyret, Landsstyret og Landsmøtet.

Har du et forslag? Da kan du være med å påvirke

Har du da et forslag som gagner felleskapet, arbeidsplassen, industrien eller samfunnet, så har du som medlem i Industri Energi en fantastisk mulighet, gjennom ditt forbund, til å påvirke.

I mine to forrige blogginnlegg har jeg skrevet om hvorfor kampen mot sosial dumping, og det å ha flinke tillitsvalgte i ryggen, er viktige medlemsfordeler. Det som jeg nå skriver om, muligheten til å påvirke,  er også en medlemsfordel som betyr enormt mye.

  • Industri Energi har en egen fagligpolitisk avdeling, som sannsynligvis er mer på Stortinget enn en stortingspolitiker.
  • Industri Energi og LO er høringsinstanser for omtrent alle saker som behandles i Stortingssalen.
  • Industri Energi lobber og diskuterer saker med våre politikere hele tiden om saker som medlemmer har bragt til torgs.

Innflytelse som gir resultater

Ta for eksempel Industri Energis kamp for å få på plass et industrikraft-regime, og som i dag gjør at fastlandsindustrien og kraftforedlende industri er på vei opp fra grøfta de lå nede i. Nesten alle politikere på Stortinget sa at dette var umulig.

Industri Energi demonstrerte to ganger foran Stortinget og holdt en landsomfattende to timers aksjon, samtidig som vi lobbet mot politikere og viste mulige løsninger.

Dette gjorde at det umulige ble mulig.

Fordelen med å være med i et politisk uavhengig forbund

Å være medlem i en organisasjon som taler medlemmene sine saker helt til besluttende myndigheter er en viktig medlemsfordel.

Det å være politisk engasjert er viktig. Og ikke minst: det å være politisk uavhengig, som Industri Energi er, gir oss mulighet til å diskutere med alle som er i posisjon!

For Alle er Industri Energis nytte- og meningsblogg. Ytringene er personlige, og reflekterer ikke nødvendigvis Industri Energi sitt standpunkt på de ulike områdene.

Se hva Industri Energi kan tilby deg

AsleReime

Asle Reime er områdeleder for forhandlingsavdelingen og har tidligere ledet organisasjonsavdelingen.
Flere artikler avAsle