Søk utdannings- og bokstipend fra Industri Energi i dag

19. september 2016

Hvis du er lærling, student eller vil videreutdanne deg, bør du se nærmere på våre medlemsfordeler. Vi vil hjelpe våre medlemmer med kompetanseheving, skriver studentleder Jan Godfrey i Industri Energi.

«Du får 17.000 kroner.» sier jeg. Eller «Du får 6.000 kroner utbetalt.» «Huh? Du tuller? Det går ikke. Dere taper jo penger på det. Hvordan klarer dere det?» Dette er en ganske vanlig utveksling når jeg er på stand og skal forklarer noen av medlemsfordelene våre. Da snakker jeg om utdannningsstipendet og bokstipendet vårt. Ja, vi gir deg penger, du får dem og trenger ikke betale dem tilbake. Og det er ingen «catch».

Lærlinger kan også søke utdanningsstipend

«Det var glimrende, men jeg var lærling, da kan jeg vel ikke søke?» Jo, det kan du faktisk! Ordningene gjelder også for lærlinger. Så hvis du har vært lærling og har bestemt deg for å gå rett fra fagbrevet og videre på teknisk fagskole eller annen høyere utdanning, har du også krav på utdanningsstipend. Hvis du ikke har søkt allerede, anbefaler jeg at du tar kontakt for å sjekke mulighetene.

Se også: Slik søker du stipend til videreutdanning og kurs

Studenter kan søke bokstipend

«Så kult, men jeg har ikke vært i jobb før. Jeg begynte rett på studiene.» Det er derfor vi har opprettet bokstipend, tidligere kalt «Bokpanten». Bokstipendet skal hjelpe å dekke noen av de utgiftene du har hatt til bøker under studietiden. Når du er ferdig med studiene og har fått jobb, kan du søke om 6.000 kroner i bokstipend. Hvis du jobber innenfor de områdene vi organisere, og vi får registrert at du har blitt yrkesaktivt medlem får du utbetalt først 3.000 kroner, så etter ett år får du 3.000 kroner til. Hvis du har vært studentmedlem og er i arbeid nå, men ikke har fått bokstipend, kan du sende en søknad på Min Side eller ta kontakt med forbundet.

Du får også rabatt på BI-studier

En nyere medlemsfordel er at medlemmer får 25 prosent rabatt på studier og kurs ved handelshøyskolen BI i Norge. Vi refundere 25 prosent av kursavgiften. Hvis du vil videreutdanne deg, ta studier ved siden av jobben eller ta nettstudier og har vært yrkesaktivt medlem i seks måneder, kan du lese mer her. 

Hvis du bruker dine medlemsfordeler aktivt, vil du se at det lønner seg. Sjekk dine medlemsfordeler her.

Vi jobber aktivt for å forbedre våre medlemsfordeler.

LOs utdanningsfond og Lånekassen

Fagbevegelsen er til for medlemmene. Vi har et sterkt fokus på lønns- og arbeidsvilkår, men har over tid utvidet medlemstilbudet på en rekke områder. Vi har alltid vært en pådriver for utdanning. I 1946 gikk LO inn for at alle ikke bare skulle ha rett, men også mulighet til å ta utdanning. Etableringen av Statens Lånekasse i 1947 var et direkte resultat av det fagligpolitiske samarbeidet.

Ett år under lønnsforhandlingene da arbeidsgiverne ikke hadde så mye å gi når det kom til lønn, foreslo fagforbundene å opprette et utdanningsfond hvor arbeidsgiverne betaler inn et mindre beløp for hvert medlem. Arbeidsgiverne så verdien i å bidra til å heve kompetansen hos sine ansatte, og LOs utdanningsfond ble en realitet. Fondet har vokst med årene, og i 2015 ble det delt ut 23 millioner kroner i stipend.

Søk hos vårt eget utdanningsfond

For å kunne søke stipend fra LOs utdanningsfond må du ha vært yrkesaktiv medlem, altså i arbeid og ha betalt kontingent, i LO i tre år og ta en eller annen form for utdanning, kurs, heltid eller deltid. Du kan søke inntil 17.000 i året. Du kan søke her.

Men i Industri Energi synes vi det er litt lenge å vente. Derfor har vi vårt eget utdanningsstipend med samme betingelser, hvor du kun trenger å ha vært medlem seks måneder før du kan søke. Du kan søke her. 

Så ja, vi gir våre medlemmer støtte til å utdanne seg. Solidaritet – det er essensen i fagbevegelsen. Vi støtter opp hverandre. Vi er til for våre medlemmer.

For Alle er Industri Energis nytte- og meningsblogg. Ytringene er personlige, og reflekterer ikke nødvendigvis Industri Energi sitt standpunkt på de ulike områdene.

Se hva Industri Energi kan tilby deg

Jan g

JanGodfrey

Jan Godfrey har vært leder av Industri Energi Student. Han jobber i dag som markedsfører i forbundets organisasjonsavdeling.
Flere artikler avJan