Oppsigelse – det verste som kunne skje…?

5. oktober 2017

Jobben er en stor del av vår identitet. Den gir oss både status og økonomisk trygghet. Mange opplever derfor krise når en brått skifter status til arbeidsløs. Men denne uønskede situasjonen kan også resultere i noe bedre.

Hilde Hermansen
Leder av Industri Energi SKALA, Hilde Hermansen.

Få alle mine innlegg rett i innboksen

Kanskje har du lekt med tanken om å prøve noe nytt. Mulig har arbeidsstedet ikke gitt deg optimalt av spennende oppgaver og interessante utfordringer. Kanskje har det vært konflikter som du godt kunne ha vært foruten. Og det kan hende du har befunnet deg i en situasjon, hvor det absolutt ikke er heldig å fortsette i lengden. Den riktige løsningen har egentlig vært å søke seg ut, men det føltes der og da som et for drastisk skritt å ta.

Mange ansatte har også vært igjennom flere øvelser med nedbemanning, overlevd runde etter runde, med et stadig mindre nedslagsfelt. Faresignalene har vært tydelige, men de håpet i det lengste at det ikke skulle ramme dem – og derfor ikke tatt noe form for grep.

Kanskje er allikevel ikke dette det verste som kunne skje, men der og da er det vondt å være blant de som må gå. Man befinner seg i en hengemyr og føler at stempelet arbeidsløs er godt synlig for alle og enhver.

Dag ut og dag inn har du levert dine tjenester fra morgen til kveld, men nå er det ikke behov for deg lenger. Du blir lammet, og selvfølelsen er aldeles ikke på topp. Du har følt at du hadde en trygg jobb. Plutselig sto hverken du eller tjenesten du leverte lenger på organisasjonskartet. Med et enkelt pennestrøk har de fjernet det – oppgaver du har lagt din sjel i og som du hele veien har levert med god kvalitet.

Og når situasjonen brått endrer seg, får det konsekvenser for flere enn deg selv. Kommer denne situasjonen til å bli langvarig? Hvordan skal vi klare å betjene huslånet? Ungene har en kontinuerlig voksende ønskeliste. En sak er at man er uten jobb, men en annen sak er at dette påvirker felles økonomi og det igjen medfører stress. I en slik situasjon kan det lett oppstå gnisninger i heimen,  spørsmål om aktivitet kan oppfattes som pes og mas og så videre.

Det å skifte modus til jobbsøker

Det å skifte modus fra arbeidsløs til jobbsøker kan også være en tung kneik å komme over. Hva i all verden skal jeg kunne brukes til et annet sted? Må jeg søke kun på tilsvarende jobber, eller har jeg faktisk mulighet til å endre retning? Hvor høyt ligger lista i forhold til kompetanse og erfaring? Hvordan går jeg frem? «Bruk nettverket ditt», sier de så fint. «Men hvem skal jeg kontakte?» spør du.

Du leter frem gamle arkiverte søknader og CVen. Fyller på det som mangler og spyr ut x-antall kopier. Egentlig føler du heller for en lang tur i skogen – bort fra alt det som er vanskelig. En liten utsettelse kan vel ikke være så farlig, eller …?

Det er forståelig at man opplever sinne, bekymring, sorg og fortvilelse. Dette er helt normale reaksjoner. Det å miste jobben drar med seg så mye, mye mer. Men det er viktig at vi ikke lar oss synke ned i problemene for lenge, men i stedet prøver å se muligheter. «Lett å si for deg som ikke er i situasjonen», kan du tenke. «Jobber vokser vel ikke akkurat på trær…»

Å være selger – når produktet er en selv

Det å være selger, når produktet er en selv, føles heller ikke som det enkleste her på jord. Oppsigelsen har gitt selvfølelsen en knekk. I tillegg er du ute av trening når det gjelder skriving av søknader, -intervjusituasjon og i forhold til hvordan du kan bruke nettverket ditt. Du har lest om mange som har skrevet søknader i metervis, men som knapt har fått et intervju. «Det går sikkert dit pepperen gror med meg også», tenker du i dine mørkeste stunder.

Hvordan skal du få napp?

Så hvordan skal du komme ut av denne kneika? For akkurat nå oppleves alt som problemer. «Og kom ikke her med noe forbannet vås om at det kun er utfordringer», tenker du.

Har vi noen råd? Ja, vi kjenner til opplegg som kan være bra nettopp for deg. Noe vi har god erfaring med og som vi absolutt kan anbefale, er jobbsøkingskurs eller oppfølging gjennom et såkalt outplacementprogram – tjenester som blant annet vår samarbeidspartner Tredjepart AS leverer.

På Industri Energis kompetansesenteret i Stavanger har vi kjørt flere jobbsøkingskurs. Petter Hoff fra Tredjepart AS har vært foreleser og coach. Mange av deltagerne har slitt lenge og sendt inn mange søknader som ikke har gitt napp. På kurset har de fått råd og vink i forhold til spissing av søknader og hvordan de skal opptre i intervjusituasjoner.

For det krever mer enn «copy and paste». I en stor bunke med søknader må din skille seg ut. Kanskje får du ikke jobben etter det første intervjuet, men du skal ta med deg at intervju er en delseier – du er en av få som har gått videre. Neste gang er det kanskje du som trekker vinnerloddet.

En god investering

Når det gjelder sluttpakker, så har de krympet en del med årene. Før kunne tillitsvalgte forhandle frem solid kompensasjon til medlemmer som valgte å gå, men dette hører nå mer til sjeldne unntak. Det som kan være mulig å forhandle frem og som vil kunne være en god investering, er at bedriften dekker et outplacement-opplegg. Mange oppsagte har hatt gode erfaringer med det, og dette kan vi anbefale det på det varmeste.

Du får da råd og vink i prosessen, blir utfordret i forhold til hva du kan og hva du vil, du har et fast opplegg som du følger hver uke, blir tryggere på jobbsøking og salg av deg selv, får trent på å bruke nettverket ditt, får råd i forhold til adferd og har en dyktig og profesjonell jobbcoach som følger deg gjennom hele prosessen til du er i nytt arbeid.

«Å være outplacementkandidat i regi av Tredjepart innebærer å være på en reise fra å miste egen stilling til å erobre en ny og spennende jobb. En vesentlig suksessfaktor for å klare dette er å være bevisst på hvordan egen adferd virker inn på andre sin oppfattelse av seg selv. Her bidrar vi med klar og konstruktiv tilbakemelding. Adferd er trenbart og mulig å endre og forbedre,» kan Petter Hoff fortelle som har bistått mange i slike situasjoner.

Nå venter nye muligheter

Det å få ekstern bistand er gull verdt. Det gjør at du kan senke skuldrene og få mer kontroll over situasjonen. Du er i en prosess, hvor du kan øyne et positivt resultat i enden – negativ energi erstattes med positiv energi. Og om du skulle miste motet litt underveis, så har du en jobbcoach som følger opp hele veien til du er i ny jobb.

En slik prosess kan åpne nye dører som du ikke ante var der, for vi låser oss ofte i forhold til de oppgavene vi har hatt. Kanskje kan den kompetansen du besitter nyttes på flere felt enn det du tror. Det som føltes som en smal sti, kan plutselig fortone seg som et hav av muligheter. Med oppfølging fra en profesjonell coach øker selvtilliten, selvfølelsen og troen på mestring. Og kanskje ser du deg tilbake om en stund og tenker at dette slett ikke var det verste som kunne skje.

For Alle er Industri Energis nytte- og meningsblogg. Ytringene er personlige, og reflekterer ikke nødvendigvis Industri Energi sitt standpunkt på de ulike områdene.

Se hva Industri Energi kan tilby deg

Hilde Hermansen

HildeHermansen

Hilde Hermansen har som spesialområde å bistå våre medlemmer innen administrative, ledende og tekniske stillinger, samt individuelt avlønning.
Flere artikler avHilde