Moderne arbeidstøy for et moderne arbeidsliv

8. mars 2018

8. mars er her igjen, verdens internasjonale kvinnedag. En dag som ikke handler om å sette kvinner før menn, men en dag som handler om å sette litt ekstra fokus på gi kvinnene et velfortjent løft. I år ønsker jeg å sette litt ekstra fokus på et konkret punkt vi som medlemmer og tillitsvalgte i Industri Energi har makt til å gjøre noe med. Det handler om arbeidstøyet på våre arbeidsplasser i industrien.

Heldigvis er ikke kvinnekroppen lik som mannekroppen, og dette resulterer veldig enkle og selvsagte ting som at kvinner kjøper bukser med forskjellig passform en menn. Industrien har også i økende grad inntatt en veldig positiv holdning til å rekruttering av kvinner. Men arbeidstøyet vi bruker i industrien er fremdeles tilpasset mannlige passformer. De største utstyrsleverandørene leverer ikke en gang arbeidstøy tilpasset kvinnelige hofter eller bryster. Derfor må våre kvinnelige kollegaer vasse i alt for stort arbeidstøy. Dette burde vi som tillitsvalgte kunne gjøre noe med i en håndsvenning.

I tillegg er kanskje hovedforskjellen mellom kvinne og mann, at kvinnen kan bære fram et barn. Informasjon fra likestilling og diskrimineringsombudet sier at den gruppen som trakasseres mest i norsk arbeidsliv er gravide kvinner. Det er faktisk så mye som 55 prosent kvinner som har opplevd trakassering knyttet til sin graviditet eller foreldrepermisjonen. Og hvordan ligger vi an der i industrien? De siste månedene har jeg undersøkt hva som finnes av arbeidstøy på markedet, og da spesielt de leverandørene til bedrifter Industri Energi organiserer. Svaret var at ingen har tøy til gravide. Ikke ett eneste plagg var å oppdrive.

Jeg har snakket med medlemmer som jeg vet har vært gravid, om hvordan praksisen var den gang. De fleste gikk opp et par størrelser i arbeidstøyet, de ble omplassert eller fikk permisjon. Noe av grunnen til omplassering og permisjon er selvfølgelig at mange jobber med kjemikalier eller er avhengig av helikopter for å komme seg til jobb.

Men hva med de som ikke blir omplassert eller får permisjon? De som må svømme i klær for at magen skal få plass? Den eneste leverandøren jeg har gjort meg kjent med som leverer tøy til gravide kvinner, er traktorpikene. De hadde derimot ikke brannsikre klær. Siden vi har mange medlemmer som jobber i farlige EX soner (områder med eksplosjonsfare og spesielle regler som gjelder), med flytende metall og kjemikalier som lett tar fyr, er det ofte et krav om bruk av brannhemmende tøy. Det er i hvert fall et bevis på at fasongsydde arbeidsklær til en mage som vokser er noe som fins. Så de er mitt tips til mine kvinnelige kamerater som vokser et mirakel i magen.

En annen ting kvinner har til forskjell fra menn er pupper. Ungdomsutvalget hadde en sak som omhandlet sports-BHer under landsmøtet til Industri Energi i 2017, for å få fokus på at dette er noe kvinner i fysiske yrker er avhengig av på lik linje som ullundertøy eller vernesko. Noen av bedriftene har faktisk allerede dette i sitt varesortiment og de største arbeidstøyleverandørene har det i katalogene sine. Det bør være en selvfølge at kvinner får utlevert dette sammen med verneskoene sine. Spesielt de som jobber med høye temperaturer, flammer eller spenning. Der det er krav til at underbekledningen skal være ull eller bomull, for sin egen sikkerhet.

Dette ble bare noen få eksempler jeg ønsker å sette litt fokus på. Forskjellene er der enda og jeg håper at alle vil være med å ta ett felles løft for likestillingen.

For Alle er Industri Energis nytte- og meningsblogg. Ytringene er personlige, og reflekterer ikke nødvendigvis Industri Energi sitt standpunkt på de ulike områdene.

Se hva Industri Energi kan tilby deg

lone3

LoneStormoen

Lone jobber som elektriker i Statoil og sitter i det sentrale ungdomstuvalget til Industri Energi.
Flere artikler avLone