5. juni 2019

I år deles Arthur Svenssons Internasjonale Pris for Faglige Rettigheter ut for tiende gang.
Prisen går i år til den filippinske fagforeningslederen France Castro som gjennom flere år har stått opp for demokrati og menneskerettigheter i et av de ti verste landene i verden for arbeidstakere.

Som en del av markeringen arrangerer Svenssonstiftelsen 12. juni seminaret «Shrinking space – democracy and trade unions» som tar opp hvordan demokrati og arbeidstakerrettigheter angripes i stadig flere land, og hvor viktig fagbevegelsen er for å forsvare demokratiet. Hva kan vi gjøre for å motarbeide den negative utviklingen.

Loredana Carta fra International Trade Union Confederation (ITUC) som er hovedansvarlig for ITUCs årlige tilstandsrapport for arbeidstakerrettigheter globalt, vil innlede om årets rapport som offentliggjøres i juni.

I tillegg vil det være bidrag fra, og samtale mellom, årets prisvinner France Castro, Eric Lee fra LabourStart og LO-leder Hans Christian Gabrielsen.

Sted: Kulturhuset, Oslo
Tid: 1000-1200

Kontaktperson: Espen Løken

For Alle er Industri Energis nytte- og meningsblogg. Ytringene er personlige, og reflekterer ikke nødvendigvis Industri Energi sitt standpunkt på de ulike områdene.

Se hva Industri Energi kan tilby deg

Christine Meling Christensen - kommunikasjonsrådgiver og webredaktør Industri Energi

ChristineMeling Christensen

Christine Meling Christensen har vært ansatt i Industri Energi siden 2008, og jobber i dag som kommunikasjonsrådgiver og webredaktør.
Flere artikler avChristine