Tillitsvalgtjobben: Utrolig viktig, men vanskelig å få øye på

10. desember 2019

Jeg har jobbet som både renholder og tillitsvalgt. De to jobbene mine er veldig ulike i både form og utførelse. I den ene kan jeg bli sliten i kropp og hode, og i den andre kan jeg bli sliten i både hode og hjerte.

_DSC7807-as-Smart-Object-1
Hovedtillitsvalgt Herdis Rosland Eide for Industri Energi i Coor Service Management.

I begge jobbene møter jeg masse fine mennesker som er takknemlig for jobben som gjøres. Og i begge jobbene er det mye dritt som skal håndteres.

Den største likheten mellom de to er det at det er en tung jobb som ikke er så lett å få øye på når den er gjort.

Hvis jobben er gjort, så er alt som det skal være. Alle er fornøyde, og alt går som det skal. Gulvet er blankt og fint, du får den lønnen du skal ha på den datoen du skal ha den. Tallerkenen du spiser av er ren, klærne dine er rene og fint brettet, og du får lønn om du er syk. Det skulle bare mangle.

Det er først når det er støvete og fælt at man ser at jobben ikke er gjort, og hvilken jobb som gjøres hver eneste dag. Det er slik det er med tillitsvalgte også. Jeg har ofte slitt med å sette ord på hvorfor det er så viktig med fagforeningene og tillitsvalgte. Jeg vet det er viktig, men det er ikke så lett å forklare med rene ord hvorfor.

Vi har ikke fått lønn og rettigheter i gave en dag sjefen kjedet seg

Grunnen til at det er vanskelig å sette ord på, tror jeg, er at det er så grunnleggende. At rettighetene vi har er så selvsagte, vi er så vant til at det er sånn at vi ikke ser det. Men det blir tusen ganger enklere å sette ord på hvis man snur på det og tenker seg hvordan det hadde vært hvis de tillitsvalgte ikke var der.

Kim Friele ble intervjuet, for noen måneder siden, om kampen for homofiles rettigheter. Hun snakket om den lange og vanskelige kampen for grunnleggende rettigheter. Hun beskrev kamp, vold og vanskeligheter. På slutten oppsummerte hun enkelt om det vi tar for gitt i dag: «Vi har ikke fått det i gave en dag Stortinget kjedet seg» sa hun.

Det enkle sitatet syns jeg sier en hel del. Plutselig ble det litt lettere å forklare hvorfor det er viktig å kjempe for sine grunnleggende rettigheter. Nemlig fordi grunnleggende rettigheter ikke alltid har vært, nettopp, grunnleggende. De har kommet til oss fordi noen har krevd det, noen har kjempet for det og noen har dødd for det. Og de forsvinner om man ikke vet om dem og kjemper for å beholde dem.

Det er ikke sånn at sjefen øker lønnen din hvert år fordi hun er grei. Hvis ingen hadde krevd det, hadde hun ikke gitt det. Det at vi har fem uker ferie, tillegg for å jobbe natt og helg, sykelønn og regler for sikre arbeidsplasser, har ikke blitt gitt oss i gave en dag sjefen eller myndighetene følte seg ekstra gavmilde. Og de fleste av disse grunnleggende rettighetene forsvinner om ingen passer på.

I den såkalte «oljekrisen» mistet 80 000 mennesker jobben sin. På min arbeidsplass jobbet hundrevis av dem. Det at de oppsigelsene gikk etter ansiennitet, at de som var gravide hadde egne rettigheter, at alle kom inn på individuelle samtaler med rådgiving fra tillitsvalgt, og at det bare ble tre hundre, og ikke trehundre og femti oppsigelser. Det var ikke ting som skjedde fordi bedriften ville det. Det skjedde fordi vi krevde det. Fordi vi minte dem på at vi har et lovverk som må følges.

Litt og litt synes ikke før det blir mye

I min jobb som renholder blir vi «effektivisert». Det betyr at vi blir færre folk på jobb. Selvsagt betyr det også at vi eller noen over oss finner på smarte løsninger som gjør at vi skal klare oss med færre folk. Det skal føre til bedre arbeidsmiljø, bedre ergonomi og bedre økonomi.

En typisk sånn smart løsning er at vi kanskje rengjør et kontor en gang i uken i stedet for annenhver dag. Det kan ofte være lurt det, det kommer an på bruken av kontoret selvsagt om det er en eller flere som sitter der, om de kommer utenfra og rett inn, om de er skikkelig grisete eller ordentlige folk. En ting som i hvert fall er sikkert, er at det kommer pittelittegranne dritt hver dag, og at det ofte blir tyngre å ta det når det har samlet seg opp. Sånn er det med tillitsvalgtarbeidet også; dritten synes ikke alltid når det kommer litt hver dag, men plutselig står du til knærne i den og da kan det i verste fall være for sent, eller i hvert fall sykt mye tyngre å rydde opp i.

Derfor er det lurt at noen er der og passer på. At de går innom det kontoret og i hvert fall sjekker selv om de kanskje ikke vasker hver dag. Og at de som bruker kontoret sier fra om det er ekstra ille.

Der er den tillitsvalgtes jobb; Det er den som skal ha overblikket hver dag. Den som ser støvet som kommer hver dag, og prøver å fjerne litt og litt, prøver til og med å forebygge og begrense mengden støv, slik at de som skal leve og jobbe i det, klarer det.

Det er den tillitsvalgte som er den viktigste medlemsfordelen vi har. Men det er ikke lett å se hva som gjøres før det ikke gjøres lenger. 2019 er tillitsvalgt året, så gå og klem eller takk din tillitsvalgt i dag!

PS: Hvis du ikke er medlem i en fagforening, meld deg inn FØR du står til knærne i drit, og takk din tillitsvalgte hver dag dritten ikke når opp til skolissene.

For Alle er Industri Energis nytte- og meningsblogg. Ytringene er personlige, og reflekterer ikke nødvendigvis Industri Energi sitt standpunkt på de ulike områdene.

Se hva Industri Energi kan tilby deg

Herdis Rosland Eide

Herdis RoslandEide

Herdis Eide er hovedtillitsvalgt for Industri Energi i Coor. Klubben organiserer offshoreansatte i Coor Service Management.
Flere artikler avHerdis Rosland