Koronakrisen

Informasjon om koronakrisen

På denne siden vil du finne relevant informasjon om den alvorlige situasjonen som har oppstått på grunn av koronaviruset (Covid19).

Medlemmer som lurer på noe bes ta kontakt med sine lokale tillitsvalgte. Tillitsvalgte og verneombud kan sende spørsmål og be om råd på denne adressen:
korona@industrienergi.no

Arbeidsrelaterte spørsmål og svar om koronasituasjonen

Her har vi samlet arbeidsrelaterte spørsmål og svar. Denne blir fortløpende oppdatert.

Les mer

Spørsmål og svar om permittering og permitteringsvarsel

Mange av våre medlemmer opplever nå å bli permittert eller bli varslet om permitteringer. Her finner du en rekke spørsmål og svar som er knyttet til permittering og varslingstid.

Les mer

Økonomiske bekymringer som følge av korona-krisen?

De alvorlige konsekvensene av koronaviruset vil prege hverdagen til folk og bedrifter i Norge i lang tid fremover. Mange er bekymret for hvordan de kommende ukene og månedene vil påvirke privatøkonomien. LO og SpareBank 1 har lang tradisjon for å ta vare på medlemmene i vanskelige økonomiske situasjoner gjennom LOfavør.

Les mer

Informasjon om sykmeldinger og dagpenger finner du på NAV.

Nyttig info om koronaviruset
LO-advokatene oppdaterer med spørsmål og svar på Facebook

Helseinformasjon og informasjon om forbyggende arbeid. 

Nyheter
 • Avgjørende tid for å sikre tusenvis av arbeidsplasser i oljeindustrien

  -Nå er det alvor! Oljepakken som stortingspolitikerne skal behandle ferdig i løpet av neste uke er avgjørende for å sikre arbeidsplasser i olje- og gassnæringen, sier forbundsleder Frode Alfheim og tillitsvalgte fra de ulike delene av næringen.

 • Åpner for like regler for arbeidsreiser fra hele Norden

  Regjeringen åpner for like karanteneregler for arbeidsreiser til og fra alle de nordiske landene fra 1. juni. – En gledelig nyhet for arbeidstakere fra våre naboland som jobber i Norge ognoe vi har jobbet hardt for å få til, sier nestleder i Industri Energi, Lill-Heidi Bakkerud.

 • LOs utdanningsfond forlenger fristen for søknader

  LOs utdanningsfond forlenger fristen for søknader til fondet. - Jeg er glad for at vi i LOs tildelingsutvalg vedtok å gjøre det enklere for medlemmene i LO å ta videre og etterutdanning nå i koronakrisa. Vi har mange tillitsvalgte og medlemmer som har etterspurt dette, så eg håper at mange vil benytte seg av tilbudet, sier Barbro Auestad.

 • Industri Energi sier klart nei til opptak av videomøter

  HMS-utvalget i Industri Energi slår fast at opptak av videomøter ikke er akseptabelt i norsk arbeidsliv. - Slike opptak bryter med lov og avtaler, samtidig som det begrenser medvirkning og hindrer diskusjoner, sier områdeleder Barbro Auestad.