Arbeiderkonferansen UNG 2018

3. –6. mai 2018 Sørmarka

Søknadsfrist er 12. April 2018

Ett dypdykk i arbeiderbevegelsen politiske historie, ideologi og aktuelle kampsaker.

Vi vil gi et skikkelig skoleringstilbud til ungdom som vil vite hva som har skjedd i vår industrihistorie, og hva som må gjøres fremover. Det er ikke alt vi kan overlate til våre politikere. Vi har lært at forandringen i vår retning kommer når vi setter i gang.

Dette er en konferanse for de av dere som vil skrive historie, ikke bare lese den. Men for å kunne skrive en historie fylt med suksess må vi vite hvordan ting ble gjort før. Hva de gjorde bra og hva som burde vært gjort annerledes. Man trenger ikke alltid å finne opp kruttet på nytt!

Program

Vi reiser alle til Sørmarka på torsdagen. Der starter vi programmet etter lunsj med praktisk info, gjennomgang av programmet og introduksjoner til de forskjellige temaene.

På fredagen smeller vi i gang med arbeiderhistorie fra selveste Harald Berntsen. Her lærer vi om hvordan arbeiderbevegelsen ble til og hvordan den har formet samfunnet. Det er en spennende historiesom vi vil avslutte med en spennende debatt.

På lørdagen starter vi med industribygging anno 2018. Andreas Halse innleder om dette, han er en dyktig innleder med brennende engasjement for industri og politikk. Vi får besøk fra LOs ledelse hvor vi får et historisk innblikk i hva som har gjort oss til en stor industrinasjon og hvilke utfordringer og løsninger vi har for fremtiden. Etter lunsj får vi besøk av fire stortingspolitikere som skal debattere om fremtidens arbeidsliv. Her har du mulighet til å delta og stille spørsmål.

På søndag står årets tariffoppgjør for tur. Hvordan vil sentrale og lokale forhandlinger foregå og hva er årets fanesaker? Det fagligpolitiske samarbeidet vil settes under lupen i en plenumsdebatt. Så avslutter vi konferansen med fokus på den internasjonale fagbevegelsen..

Utenom spennende program, dyktige forelesere og heftige debatter får du også muligheten til å treffe andre unge medlemmer som vil lære mer om vår historie og ideologi. Enten du ung lærling, eller erfaren tillitsvalgt, så meld deg på. Dette er en konferanse du ikke vil gå glipp av!

Sted

Om du vil se nærmere på stedet kan vi røpe at vi skal bo på Sørmarka.

Konferansen er selvsagt gratis og forbundet dekker reiseutgifter, overnatting og eventuell tapt arbeidsfortjeneste etter AOF sine satser.

Program blir sendt ut etter at påmeldingsfristen er ute.

Konferansen er for ungdom under 33 år.

Kameratslig hilsen

Karl Ruben Gaasø og Remy Penev

 

 

Meld deg på

Da vi har opplevd problemer med påmeldingssystemet vårt må vi inntil videre be alle om å gjøre følgende:

  1. Meld deg på via påmeldingsskjemaet på Min Side.
  2. Send e-post til reise@industrienergi.no hvor du skriver ditt eget navn  og kurset/konferansen du har meldt deg på. Dette for å være helt sikre på at alt er i orden med påmeldingen din.

Vi beklager bryet dette medfører!

Søknadsfrist er 12. April 2018

Lurer du på noe?

Kontakt Karl Ruben Gaasø eller Leif Gunnar Rottem i kursavdelingen.

Leif Gunnar Rottem
Leif Gunnar Rottem

Kurs- og kompetansekoordinator – seksjon kurs og kompetanse

lgr@industrienergi.no

+4795148703

Cathrine Imsland
Cathrine Imsland

Reisebestiller – seksjon kurs og kompetanse

cathrine.imsland@industrienergi.no

+4747260555

Karl Ruben Gaasø
Karl Ruben Gaasø

Leder Ungdomsutvalget

karl.ruben.gaaso@industrienergi.no

+4792884729