Arbeiderkonferansen UNG 2019

9. –12. mai 2019 Sola Strandhotell

Søknadsfrist er 24. April 2019

Ett dypdykk i arbeiderbevegelsen politiske historie, ideologi og aktuelle kampsaker.

Arbeiderkonferansen er et skikkelig skoleringstilbud til ungdom som vil vite hva som har skjedd i vår industrihistorie, og hva som må gjøres fremover. Det er ikke alt vi kan overlate til våre politikere. Vi har lært at forandringen i vår retning kommer når vi setter i gang.

Dette er en konferanse for de av dere som vil skrive historie, ikke bare lese den. Men for å kunne skrive en historie fylt med suksess må vi vite hvordan ting ble gjort før. Hva de gjorde bra og hva som burde vært gjort annerledes. Man trenger ikke alltid å finne opp kruttet på nytt!

Program

Vi reiser alle til Sola på torsdagen. Der starter vi programmet etter lunsj med praktisk info, gjennomgang av programmet og introduksjoner til de forskjellige temaene som skal gjennomgås i løpet av helgen.

På fredagen smeller vi i gang med arbeiderhistorie fra selveste Harald Berntsen. Her lærer vi om hvordan arbeiderbevegelsen ble til og hvordan den har formet samfunnet. Det er en spennende historie som vi vil avslutte med en spennende debatt.

Lørdag står det dagsaktuelle fagligpolitiske saker på dagsorden. Yrkesfag, industripolitikk, pensjon og organisasjonskamper er noen av temaene som vil bli innledet om av stødige forelesere.

På søndagen glir vi mer over på hva som rører seg i resten av verden. EØS-debatten blir tatt opp. Støttekomiteen for Vest-Sahara, Fellesutvalget for Palestina og Norsk folkehjelp kommer innom. Vi tar også et dypdykk i den internasjonale fagbevegelsens ungdomsarbeid.

Utenom spennende program, dyktige forelesere og heftige debatter får du også muligheten til å treffe andre unge medlemmer som vil lære mer om vår historie og ideologi. Enten du er ung lærling, eller erfaren tillitsvalgt, så meld deg på. Dette er en konferanse du ikke vil gå glipp av!

Sted

Om du vil se nærmere på stedet kan vi røpe at vi skal bo Sola Strandhotell.

Konferansen er selvsagt gratis og forbundet dekker reiseutgifter, overnatting og eventuell tapt arbeidsfortjeneste etter AOF sine satser.

Program blir sendt ut til deltakerne etter at påmeldingsfristen er ute.

Konferansen er for ungdom til og med 33 år.

Kameratslig hilsen

Karl Ruben Gaasø og Kristoffer Sletvik

Kursansvarlige

 

 

Meld deg på

Søknadsfrist er 24. April 2019

Lurer du på noe?

Kontakt Karl Ruben Gaasø.

Cathrine Imsland
Cathrine Imsland

Reisebestiller – seksjon kurs og kompetanse

cathrine.imsland@industrienergi.no

+4747260555

Karl Ruben Gaasø
Karl Ruben Gaasø

Leder Ungdomsutvalget

karl.ruben.gaaso@industrienergi.no

+4792884729