21 mister jobben ved Nor Tekstil i Lier

onsdag 31. oktober 2018

Forrige uke ble det kjent at 21 ansatte ved Nor Tekstil i Lier blir sagt opp. Forbundssekretær Charlotte Dyrkorn i Industri Energi sier forbundet bistår medlemmer som vil bestride oppsigelsen.

Charlotte Dyrkorn
Forhandler Charlotte Dyrkorn i Industri Energi.

Fra årsskiftet vil vaskeriet i Lier gå fra å være 145 ansatte til 124. Bedriften har flyttet hotelldelen av driften til det nye vaskeriet på Berger i Skedsmo og spesialiserer seg på vask og rens for helsebedrifter, sykehus og kommuner i Lier. Flere ansatte fra Lier har fått tilbud og startet i jobb på det nyetablerte vaskeriet i Skedsmo.

Nor Tekstil mener denne runden skal være den siste nedbemanningsrunden i Lier som har vært varslet siden desember i fjor.

Forbundssekretær Charlotte Dyrkorn i Industri Energi var i går i møte med bedriften og med medlemmene som var oppsagt.

– Ronny Kristoffersen og jeg bisto medlemmene med råd. Vi vurderer sakene sammen med medlemmene selv, hvor vi selvsagt bistår med rådgivning i forhandlinger og eventuelt søksmål der det er grunnlag for videre løp, sier hun.

En del medlemmer har valgt å kreve videre forhandlinger, disse kravene blir sendt inn i dag, sier hun.

 

 

 

Nyheter
  • Avgjørende tid for å sikre tusenvis av arbeidsplasser i oljeindustrien

    -Nå er det alvor! Oljepakken som stortingspolitikerne skal behandle ferdig i løpet av neste uke er avgjørende for å sikre arbeidsplasser i olje- og gassnæringen, sier forbundsleder Frode Alfheim og tillitsvalgte fra de ulike delene av næringen.

  • Åpner for like regler for arbeidsreiser fra hele Norden

    Regjeringen åpner for like karanteneregler for arbeidsreiser til og fra alle de nordiske landene fra 1. juni. – En gledelig nyhet for arbeidstakere fra våre naboland som jobber i Norge ognoe vi har jobbet hardt for å få til, sier nestleder i Industri Energi, Lill-Heidi Bakkerud.