21 mister jobben ved Nor Tekstil i Lier

Wednesday 31. October 2018

Forrige uke ble det kjent at 21 ansatte ved Nor Tekstil i Lier blir sagt opp. Forbundssekretær Charlotte Dyrkorn i Industri Energi sier forbundet bistår medlemmer som vil bestride oppsigelsen.

Charlotte Dyrkorn
Forhandler Charlotte Dyrkorn i Industri Energi.

Fra årsskiftet vil vaskeriet i Lier gå fra å være 145 ansatte til 124. Bedriften har flyttet hotelldelen av driften til det nye vaskeriet på Berger i Skedsmo og spesialiserer seg på vask og rens for helsebedrifter, sykehus og kommuner i Lier. Flere ansatte fra Lier har fått tilbud og startet i jobb på det nyetablerte vaskeriet i Skedsmo.

Nor Tekstil mener denne runden skal være den siste nedbemanningsrunden i Lier som har vært varslet siden desember i fjor.

Forbundssekretær Charlotte Dyrkorn i Industri Energi var i går i møte med bedriften og med medlemmene som var oppsagt.

– Ronny Kristoffersen og jeg bisto medlemmene med råd. Vi vurderer sakene sammen med medlemmene selv, hvor vi selvsagt bistår med rådgivning i forhandlinger og eventuelt søksmål der det er grunnlag for videre løp, sier hun.

En del medlemmer har valgt å kreve videre forhandlinger, disse kravene blir sendt inn i dag, sier hun.

 

 

 

Nyheter
  • -Hver eneste dag på jobben er kjempespennende

    -Vi lærer noe nytt hver dag. Jeg har en kjempespennende jobb og er utrolig glad for å være med i forprosjektet medarbeiderdrevet innovasjon (MDI). Ledelsen gir oss et stort ansvar og får oss til å tenke kontinuerlige forbedringer i prosessen, sier operatør Elisandra Martinez (21) i GE Healtcare.

  • Tusen dager uten skader på nikkelverket

    -HMS-arbeid i fellesskap sammen med ledelsen har aldri vært bedre enn nå i Glencore Nikkelverk Det er fantastisk at vi har passert 1000 dager siden sist vi hadde en skade blant de ansatte. Dette skyldes godt lederskap og involvering av alle ansatte, sier tillitsvalgtleder Cay Nordhaug i Nikkelverkets Arbeiderforening Industri Energi i Kristiansand.