Amalie Hilde Tofte fra Industri Energi valgt til 1. nestleder i Norsk Folkehjelp

Internasjonal rådgiver Amalie Hilde Tofte da hun ble valgt til 1. nestleder på landsmøtet til Norsk Folkehjelp lørdag 24. august. Foto: Therese Nordhus Lien.
Internasjonal rådgiver Amalie Hilde Tofte da hun ble valgt til 1. nestleder på landsmøtet til Norsk Folkehjelp lørdag 24. august. Foto: Therese Nordhus Lien.

mandag 26. august 2019

– Det er en stor ære å få en slik posisjon i fagbevegelsens solidaritetsorganisasjon, sier Amalie Hilde Tofte etter at hun lørdag 24. august ble valgt til 1. nestleder på landsmøtet til Norsk Folkehjelp.

Amalie Hilde Tofte jobber til daglig som internasjonal rådgiver i Industri Energi, en stilling hun fortsetter i, men blir som nestleder en del av Norsk Folkehjelp sitt styre og kommer også til å delta på organisasjonens arbeidsutvalgsmøter.

Tofte ser frem til å ta fatt på arbeidet.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med hele organisasjonen, sier hun.

Frode Alfheim: – Stort for Industri Energi

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi uttrykker stolthet over at Tofte nå er valgt inn i en sentral stilling i Norsk Folkehjelp.

– Dette er stort for Amalie, men det er og stort for forbundet at en av våre er valgt til en så viktig posisjon i en så viktig organisasjon, sier Alfheim.

Tidligere LO-leder Gerd Kristiansen ble gjenvalgt som styredelder på landsmøtet, som fant sted på Gardermoen 23.-25. august. Du finner oversikt over hele det nye styret på Norsk Folkehjelp sine nettsider.

Vil du lese mer om hva Norsk Folkehjelp jobber med, både her hjemme og internasjonalt, klikker du her.