Ansatte har bidratt sterkt til glimrende driftsresultat for Equinor

Wednesday 6. February 2019

Equinor kan vise til et glimrende resultat på 4,4 milliarder dollar for fjerde kvartal. – De ansatte har bidratt sterkt til effektivisering gjennom kontrollerte kostnadskutt, samtidig som en gjennomsnittlig oljepris på 71 dollar hjelper på humøret, sier tillitsvalgt leder Industri Energi Equinor, Per Martin Labråthen.

Per Martin Labråthen
Per Martin Labråthen, tillitsvalgt leder Industri Energi Equinor (Foto: Atle Espen Helgesen).

Labråthen sittter i også i konsernstyret for Equinor, og kan derfor ikke kommentere utbyttet på 0,26 dollar pr. aksje.

-Equinor har stort sett alltid levert bra utbytte til aksjonærene. Jeg registrerer at utbyttet har økt med 13 prosent. Det gjenspeiler at Equinor har hatt et svært godt økonomisk fjerde kvartal, sier han.

Labråthen mener også det er gledelig at Equinor ser for seg en årlig produksjonsøkning på tre prosent fra 2019 til 2025.

-Det er formidabelt. Det gir oss ansatte enda større tro på fremtiden. Investeringene vil øke både nasjonalt og globalt de nærmeste årene. Samtidig tar Equinor også ansvar ved å investere i fornybar energi, sier han.

Labråthen vil også gi ros til de ansatte i leverandørindustrien for det gode resultatet.

-Våre fagforeningsvenner og ansatte i leverandørindustrien har reist seg etter noen tøffe år, og leverer kvalitetsprodukter til Equinor til konkurransedyktige betingelser, sier han.

Equinor hadde en samlet egenproduksjon på 2,170 millioner fat olje per dag i fjerde kvartal. Det er en økning fra 2,134 millioner fat olje pr. dag fra i 2017.

PS. Dagens dollarkurs er på circa 8,47

Nyheter
  • -Hver eneste dag på jobben er kjempespennende

    -Vi lærer noe nytt hver dag. Jeg har en kjempespennende jobb og er utrolig glad for å være med i forprosjektet medarbeiderdrevet innovasjon (MDI). Ledelsen gir oss et stort ansvar og får oss til å tenke kontinuerlige forbedringer i prosessen, sier operatør Elisandra Martinez (21) i GE Healtcare.

  • Tusen dager uten skader på nikkelverket

    -HMS-arbeid i fellesskap sammen med ledelsen har aldri vært bedre enn nå i Glencore Nikkelverk Det er fantastisk at vi har passert 1000 dager siden sist vi hadde en skade blant de ansatte. Dette skyldes godt lederskap og involvering av alle ansatte, sier tillitsvalgtleder Cay Nordhaug i Nikkelverkets Arbeiderforening Industri Energi i Kristiansand.