Ansatte i Pharma Marine fikk endelig tariffavtalen på plass

fredag 28. oktober 2016

De 22 ansatte i Pharma Marine som er medlemmer i Industri Energi har endelig fått en tariffavtale med bedriften. Avtalen ble signert med ledelsen tirsdag 25.oktober. – Vi er godt fornøyd, sier klubbleder Janne Olin Ulla.

Charlotte Dyrkorn
-Vi opplevde en åpen og fin dialog med ledelsen i Marine Pharma, sier forbundssekretær Charlotte Dyrkorn i Industri Energi.

Bedriften ligger i Haram kommune i Møre og Romsdal. Forbundssekretærene Einar Olsvik og Bjarne Lavik besøkte bedriften tidligere i sommer for å informere om medlemskap i Industri Energi. Da var tre av de ansatte medlemmer. Nå har det blitt 22 medlemmer.

Charlotte Dyrkorn assisterte de ansatte i forhandlingene med bedriften. Avtalen man valgte å gå inn på er Overenskomsten for kjemisk teknisk industri.

-Vi opplevde en åpen og positiv dialog med ledelsen i Pharma Marine. De hadde stor forståelse for at de ansatte ønsket tariffavtale. Nå kan de ansatte forhandle samlet om lønns-og arbeidsbetingelser innenfor rammeverket av tariffavtalen. Det vil skape oversiktlige og ryddige forhold, sier Charlotte Dyrkorn.

Einar Olsvik sier at underskrivingen av tariffavtale er et stor gjennombrudd.

-Det er en stor begivenhet både for våre medlemmer og forbundet. Vi opplevde i sommer at de ansatte sterkt ønsket denne tariffavtalen, sier Einar Olsvik.

Følgende sitter i styret i klubben: Leder Janne Olin Ulla, nestleder Terje Solheim, og sekretær Leo Hyttemoen.

 

Nyheter