Åpner for begrenset kursvirksomhet ved sikkerhetssentrene

mandag 4. mai 2020

Industri Energi har sammen med bransjen selv jobbet for at kurssentrene skal kunne gjenoppta offshore sikkerhets- og beredskapsopplæringen. Nylig fikk vi beskjed om at helsemyndighetene nå åpner for begrenset kursvirksomhet.

DSC_3697_lite
Det er laget en bransjestandard for hvordan sentrene skal gjennomføre kurs i disse koronatider. Arkivfoto: Atle Espen Helgesen

Koronakrisen har gjort at det vanskelig for olje- og gassbransjen å opprettholde pålagte kurs innen sikkerhets- og beredskapstrening for offshorearbeidere.

Industri Energi har sammen med sikkerhetssentrene selv og Norsk olje og gass jobbet for at sikkerhetssentrene skal kunne gjenoppta virksomheten, samtidig som man ivaretar ordentlig smittevern.

Henter tilbake noen av de permitterte

Mot slutten av forrige uke fikk vi beskjed om at Helsedirektoratet nå åpner for at det kan gjennomføres kurs med inntil fem personer, gitt at flere smitteverntiltak er på plass.

Enkelte sikkerhetssentre har allerede hentet tilbake noen permitterte ansatte, med sikte på å gjenoppstarte noe kursaktivitet.

-Det er gledelig at det nå gis åpning for noe kursaktivitet ved sikkerhetssentrene. Det er viktig både for sentrene som risikerte å gå konkurs, de ansatte, og ikke minst for å kunne ivareta sikkerhets- og beredskapsnivået offshore, sier Henrik Fjeldsbø, forbundssekretær i Industri Energi.

Han understreker at det er laget en bransjestandard for hvordan sentrene skal gjennomføre kurs i disse koronatider.

Viktig for å ivareta sikkerhetsnivået

Det ikke sagt noe nytt rundt prolongeringen av offshore sikkerhetssertifikat, men Fjeldsbø forventer at Norsk olje og gass snarest legger en plan for hvordan de har tenkt å gjennomføre kursing av personell framover.

-De kan ikke prolongere dette på ubestemt tid, for hvis folk ikke får den nødvendige opplæringen som trengs, vil det svekke sikkerhets- og beredskapsnivået over tid, sier han.

Fjeldsbø slår fast at det ikke hensikten å åpne for kurs som øker risikoen for å bli smittet. -Men vi støtter en åpning for kurs som er strengt regulert, for å kunne opprettholde et robust sikkerhets- og beredskapsnivå i petroleumsvirksomheten på norsk sokkel, sier han.

Nyheter