Arbeidsgrupper skal rydde opp i Enis problemer

Forbundssekretær Jørn Erik Bøe i Industri Energi og tillitsvalgt Martha Skjæveland i Industri Energi i Eni mener sikkerhetskulturen ikke har vært god nok.
Forbundssekretær Jørn Erik Bøe i Industri Energi og tillitsvalgt Martha Skjæveland i Industri Energi i Eni mener sikkerhetskulturen ikke har vært god nok.

tirsdag 13. september 2016

Det skal settes ned fem arbeidsgrupper som skal ta tak i problemområder i Eni Norge. Samtidig er det fortsatt driftsstans på Goliat-plattformen inntil videre.

– Vi har fått beskjed om at driften skal gjenopptas på Goliat når de som jobber der ute, er klare. Samtidig får vi arbeidsgrupper som skal ta tak i problemene vi har hatt. Så dette er positive signaler, mener hovedtillitsvalgt Martha Skjæveland i Industri Energi i EniNorge.

EniNorge er operatør på Goliat-plattformen, som ble satt i produksjon i mars 2016.

Arbeiderne nominerer egne representanter

Det skal være representanter for arbeidstakere i samtlige fem arbeidsgrupper, og tirsdag ble det sendt ut epost om at de ansatte selv kunne nominere sine representanter. Disse representantene vil få frigitt tid til arbeidet, som skal fokusere på blant annet ledelse, risikoforståelse og dokumentasjon av arbeidsoperasjoner på Goliat.

– Vi hadde et positivt møte med ledelsen på mandag. Vi har tro på bedre tider og forventer at det kommer resultater på bordet, sier Skjæveland.

Industri Energi i ENI har tidligere i år varslet Petroleumstilsynet (PTIL) om en ledelseskultur i selskapet som undergraver sikkerheten.

Viktig at ENI-ledelsen samarbeider med de ansatte

Nestleder Frode Alfheim i Industri Energi har fulgt utviklingen i EniNorge og på Goliat-plattformen tett.

– Det er bra at ledelsen har fulgt oppfordringene fra de tillitsvalgte. Det er nå viktig at selskapet følger opp og jobber sammen med de tillitsvalgte og verneapparatet, sier Alfheim.

Industri Energi har bedt arbeidsminister Annikken Hauglie om et møte fordi forbundet er bekymret og vil ha svar fra statsråden om Petroluemstilsynet (Ptil) har fått de virkemidlene de trenger for å ivareta sitt ansvar.

– Vi ønsker et møte raskest mulig. Ptils styrke er viktig for hele sokkelvirksomheten, poengterer Alfheim.

Goliatplattformen ligger 85 kilometer nordvest for Hammerfest og er den første oljeproduksjonen i Barentshavet.