Betalingsforsikring avviklet – vi jobber med å finne løsninger

torsdag 8. juni 2017

Medlemsfordelen Betalingsforsikring for boliglån, levert av LOfavør og SpareBank 1, blir dessverre avviklet. Industri Energi jobber nå med å finne alternative løsninger for våre medlemmer.

Industri Energi beklager den uheldige konsekvensen dette får for våre medlemmer som har kjøpt denne forsikringen. Forbundet er nå i en prosess med å finne alternative løsninger, og skal blant annet et møte med SpareBank 1 for å drøfte saken.

Bakgrunn: LOfavør Betalingsforsikring har gitt våre medlemmer løsninger for betaling av boliglån ved ufrivillig arbeidsledighet. Nå fjernes dessverre denne ordningen fra våre medlemsfordeler gjennom LOfavør, og det beklager vi. I februar ble det klart at forsikringen ble trukket fra markedet (presisering: dette betyr at forsikringen ikke kunne kjøpes av nye kunder kunder – altså at nysalg ble stanset, men det ble ikke kjent i februar at forsikringen ville bli avviklet). Produktet er levert av SpareBank 1 i samarbeid med BNP Paribas Cardif.

Bakgrunnen for nedleggelsen er at BNP Paribas Cardif har opplevd en svært negativ økonomisk utvikling for forsikringen og dermed har kommet fram til at ordningen må avsluttes. Dette gjelder selvsagt ikke bare for våre medlemmer, men for alle som har kjøpt forsikringen. Forsikringsavtaleloven § 3-5 gir forsikringsselskapene rett til å avvikle produkter når det er særlig grunn for det.

Forsikringen avvikles ved neste hovedforfall etter 9. august. Hovedforfallet er din neste fødselsdag.

SpareBank 1 sendte ut brev 7. juni til alle medlemmer som har forsikringen. I brevet finner du mer informasjon om avviklingen.

Har du flere spørsmål?

SpareBank 1 har laget en egen side med spørsmål og svar i forbindelse med avviklingen. 

Du kan også kontakte Industri Energi v. Torbjørn Teigland på telefon 90782395.

Nyheter