“Oljehistorietime” med Gunnar Berge i Stavanger 17. januar

Wednesday 16. January 2019

Torsdag kveld det åpent foredrag i Stavanger med Gunnar Berge om kampen om Statoil. og de første, viktige stegene i norsk oljepolitikk. Møtet foregår på Folkets hus og det er gratis inngang for alle våre medlemmer.

Statfjord A
Statfjord A med flotellet Polymariner. Foto: Jarle Vines.

Arbeidernes Historielag i Rogaland inviterer sammen med Industri Energi og Fellesforbundet avd. 25 til møteserien «Fra jappetid til bankkrise».

Perioden fra rundt 1970 til tidlig 90-tall var preget av dramatiske politiske kamper og avgjørelser som fikk enorm betydning for Norge og befolkningen. Gjennom fire møtekvelder i Stavanger fra 17. januar til 10. april får du muligheten til å høre historiene til tre av de viktigste aktørene fra denne perioden: Sigbjørn Johnsen, Gunnar Berge og Arve Johnsen.

Første møte er torsdag 17. januar med Gunnar Berge og har fått tittelen “Kampen om Statoil og kompromisset om SDØE”.  Her tar Berge oss gjennom hvordan kampen om Statoil foregikk og Statens direkte økonomiske engasjement (SDØE) ble opprettet.

Åpent for alle, gratis for medlemmer

Møtet blir holdt på Folkets Hus i Løkkeveien 22 i Stavangver, fra klokken 1830-2030.

Det er ingen påmelding. Inngangspenger 100 kr. Gratis inngang for medlemmene i Industri Energi og Fellesforbundet avd. 25. Alle er velkomne.

Tom Hetland, tidligere sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, er møteleder.

Facebook-event for møtet finner du her. 

Vel møtt!

 

 

Nyheter
  • -Hver eneste dag på jobben er kjempespennende

    -Vi lærer noe nytt hver dag. Jeg har en kjempespennende jobb og er utrolig glad for å være med i forprosjektet medarbeiderdrevet innovasjon (MDI). Ledelsen gir oss et stort ansvar og får oss til å tenke kontinuerlige forbedringer i prosessen, sier operatør Elisandra Martinez (21) i GE Healtcare.

  • Tusen dager uten skader på nikkelverket

    -HMS-arbeid i fellesskap sammen med ledelsen har aldri vært bedre enn nå i Glencore Nikkelverk Det er fantastisk at vi har passert 1000 dager siden sist vi hadde en skade blant de ansatte. Dette skyldes godt lederskap og involvering av alle ansatte, sier tillitsvalgtleder Cay Nordhaug i Nikkelverkets Arbeiderforening Industri Energi i Kristiansand.