Brann på Equinors Tjeldbergodden-anlegg, heldigvis ingen skadet

onsdag 2. desember 2020

-Brann ved prosessanlegg er alltid alvorlig og skal ikke skje. Nå må vi komme til bunns i hva som har skjedd. Sikkerhet er det absolutt viktigste, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

DSC_0035
Forbundsleder Frode Alfheim sier brann på prosessanlegg alltid er alvorlig. Arkivfoto: Atle Espen Helgesen

Det brant onsdag ettermiddag på Equinor sitt anlegg Tjeldbergodden. Nå er brannen slukket. Og det meldes om at ingen har blitt skadet.

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi sier brann på prosessanlegg alltid er alvorlig.

-Dette er en svært alvorlig hendelse. Heldigvis har ingen kommet til skade. Sikkerhet er det absolutt viktigste, sier han.

Han sier at forbundet er i dialog med våre tillitsvalgte i Equinor, både sentralt og lokalt. – Det er viktig at vi kommer til bunns i hva som har skjedd, slik at det ikke skjer igjen, sier Alfheim som understreker at det er en selvfølge at Ptil som har tilsynsmyndigheten skal ha ansvaret for granskingen.

Nyheter
  • Ikke akseptabelt med gamle passasjerhelikoptre på norsk sokkel

    Aker BP oppfyller ikke oljeselskapenes egne retningslinjer om å bruke moderne helikoptre ved transport av passasjerer på sokkelen. –Det er ikke akseptabelt og vi ber nå selskapet anskaffe siste generasjons helikopter på Valhall-feltet, sier leder i LOs helikopterutvalg, Henrik Solvorn Fjeldsbø.

  • TFO-ordningen trygger arbeidsplasser og ringvirkninger

    -Gjennom konsesjonssystemet sikrer vi et jevnt og forutsigbart aktivitetsnivå, som igjen trygger arbeidsplasser og bidrar til ringvirkninger, skriver Industri Energi i et høringsinnspill om TFO2021.