Bruk stemmeretten din 14.september

mandag 24. august 2015

Industri Energi oppfordrer alle medlemmer til å bruke stemmeretten sin ved kommunestyre-og fylkestingsvalget 14.september i år.

Industri Energi bevilger ikke penger til politiske partier. Det er nedfelt i forbundets vedtekter. Industri Energi skal drive aktiv, uavhengig politikk overfor alle partier.

Valget

Kommunal-og moderniseringsdepartementet har gitt ut en brosjyre, hvor de informerer om viktige forhold rundt valget.

Det er viktig at alle husker å ta med legitimasjon på valgdagen. Alle velgere skal ha fått tilsendt valgkort. På forsiden av valgkortet finner du informasjon om hvilket valglokale du er registrert ved, og lokalets åpningstid på valgdagen. Du trenger ikke valgkort for å stemme, men det sparer deg for tid. Valgkortet gjelder ikke som legitimasjon. På valgdagen må du stemme i kommunen du er registrert bosatt i pr. 30.juni 2015. Du kan stemme i hvilket som helst valglokale i kommunen.

Forhåndsstemme kunne du gjøre fra 1.juli, og dette kan du gjøre helt frem til 11.september i hvilken som helst kommune.

I Oslo er det kommunestyrevalg og valg til bydelsutvalg, men ikke fylkestingsvalg.

20 kommuner

I 20 kommuner kan 16-og 17 åringene stemme. Dette gjelder for kommunene. Austevoll, Eid, Gausdal, Hamar, Horten, Hå, Klæbu, Kautokeino, Kristiansund, Lillesand, Luster, Mandal, Målselv, Namdalseid, Oppegård, Porsgrunn, Stavanger, Tysfjord og Vadsø.

Det er de lokale saken som påvirker hverdagen din mest. Når du stemmer, er du med og bestemmer hvem som skal representere deg og dine interesser i kommune-og fylkestingsvalget.