De første offshorearbeiderne er på plass på Norges nye oljekjempe

lørdag 5. mai 2018

Tidlig i morges ankom de aller første offshorearbeiderne Norges nye oljekjempe, Johan Sverdrup, i Nordsjøen. Alf Henrik Rørbakk, tillitsvalgt i Industri Energi Statoil Sokkel, er en av dem.

Sverdrup 004
I grålysningen i morges kunne de første offshorearbeiderne skimte den første Sverdrup-plattformen ute på feltet. Foto: Alf Henrik Rørbakk.

Tillitsvalgt Alf Henrik Rørbakk er blant de 150 offshorearbeiderne som har blitt fraktet av «Safe Zephyrus» fra Stavanger til Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. Tidlig i morges ankom de feltet.

– Vi er de første offshorearbeiderne som ankommer Johan Sverdrup. Heretter skal det være folk på feltet de neste 50 årene. Dette er en historisk dag, sier Alf Henrik Rørbakk.

Følelsen av å være med på en historisk begivenhet gir ifølge Rørbakk en eventyrlig stemning blant de som får oppleve dette. – Det er et utrolig flott opplevelse å være med på et slikt seilas. Vi må få kalle oss pionerene på Johan Sverdrup, sier Rørbakk.

Nå begynner jobben med å ferdigstille stigerørsplattformen, som er den første plattformen ute på feltet. Så skal alt legges til rette for oppkoblingen av denne til boreplattformen som er den neste store installasjonsjobb.

Når de to plattformene er på plass vil den oppjekkbare hotell-plattformen «Haven» ankomme Johan Sverdrup og øke den totale sengekapasiteten til nesten 900 senger. Kort tid etter vil opptil 2.400 personer fra både Statoil og leverandører, fordelt på tre skift, ha Johan Sverdrup som arbeidsplass ute i havet.

Ifølge Statoils vil Johan Sverdrup-utbyggingen skape 51.000 årsverk i første fase, men tallet blir trolig oppjustert. Når Johan Sverdrup er i full drift, vil feltet daglig produsere 660.000 fat olje som tilsvarer nesten 400 millioner kroner med dagens oljepris.

Nyheter