Diskuterte med arbeidsgiverne hvordan håndtere koronasituasjonen offshore

mandag 16. mars 2020

Forbundsleder Frode Alfheim og områdeleder Asle Reime i Industri Energi deltok mandag ettermiddag i videomøte med direktørene i arbeidsgiverorganisasjonene Norsk olje og gass og Norges Rederiforbund, sammen med forbundslederne i Safe, DSO og Lederne.

lavDSC_3615
Asle Reime, områdeleder i Industri Energi, opplyser at nye permitterings- og karanteneregler ble diskutert.

-Vi har etablert god dialog med arbeidsgiverne i denne krevende koronasituasjonen. Og mandagens møte foregikk i en god og gemyttlig tone, sier områdeleder Asle Reime i Industri Energi.

I møtet ble blant annet tolkningen av det nye permitteringsregelverket som Stortinget ble enig om tidligere i dag diskutert og hvordan dette vil virke i forhold til oljearbeiderene. – Her er det ennå en del usikkerhet, så det vil bli fulgt opp videre. Karantenereglene var også en viktig del av møtet, sier Reime.

Norsk olje og gass har allerede forsikret at varighet på offshore sikkerhets- og beredskapskurs vil bli prolongert, men har ikke sagt noe om gyldigheten for offshorehelsesertifikat. Det ble tatt opp av Industri Energi på møtet og Norsk olje og gass forsikrer at de vil ta dette videre med Fylkeslegen i Rogaland.

-Det ble også diskutert muligheten for utvidede offshoreperioder. Men her er det viktig for oss å involvere lokaldemokratiet og diskutere saken lokalt i klubbene før vi konkluderer noe rundt vår holdning til dette, sier Reime.

Han understreker at alle partene i møtet var vi enig om at norsk olje- og gassvirksomhet er helt sentral del av samfunnet. -Og at bransjen er avgjørende for å skaffe staten inntekter som kan brukes i slike krevende situasjoner som nå med korona-viruset, sier han.

 

Nyheter