Enorm pågang til arbeidsmiljøkonferanse i Kristiansand

fredag 16. januar 2015

Torsdag arrangerte LO Stat og distriktskontoret til LO i Agder seminar om arbeidsmiljøloven og de blå-blå endringsforslagene. Seminaret vakte så stor interesse at Distriktssekretær Odd Helge Henriksen måtte stanse påmeldingen to dager før seminaret da 230 hadde meldt seg på.

– Regjeringen går baklengs inn i framtida når de nå vil endre arbeidsmiljøloven, sa Peggy Følsvik (LO) da hun innledet på seminar om arbeidsmiljøloven i Kristiansand torsdag. Hun understreket  at det var var viktig at det mobiliseres over hele landet for den politiske markeringen 28. januar.

Arbeidslivet endres radikalt

Ifølge LOs Peggy Følsvik, vil regjeringens foreslåtte endringer radikalt forandre norsk arbeidsliv.

– Dette vil gi oss et løsarbeidersamfunn, sa hun og minnet sørlendingene om at Einar Gerhardsen en gang sa at «Arbeidsfolk skal ikke lenger stå med lua i hånda».

– Nå går regjeringen, med arbeidsminister Robert Erikson i front, baklengs inn i framtida, sa hun til en svært lydhør forsamling.

Følsvik synes LOs medlemmer spesielt skal merke seg følgende forslag fra den borgerlige regjeringen:

 • Økt adgang til å ansette midlertidlig.
 • Oppheve kollektiv søksmålsrett ved innleie
 • Utvide grensene for overtidsarbeid.
 • Økt adgang til gjennomsnittsberegning av arbeidstid
 • Utvidet adgang til å søke arbeidstilsynet om godkjenning av unntak fra arbeidstidsbestemmelsene.

Julekalender fra helvete

– Jeg oppfordrer alle til å rekruttere folk til å delta i den politiske markeringen.
Ommund Stokka, avdelingsleder i Industri Energi
DSC_2255
Foto: Jan Erling Haugen

Ommund Stokka, avdelingsleder i Industri Energi oppfordret alle til å rekruttere folk til å delta å den politiske markeringen og trakk fram 195 enkeltsaker med mennesker på midlertidig kontrakt som fikk fast jobb etter at LO-forbundet gikk rettens vei.

– Dette hadde ikke vært mulig å få til hvis lovforslagene går igjennom før sommeren, sa han – og fortsatte:

– Arbeidsministeren åpna i desember det vi kaller julekalenderen fra helvete. Luke 1: Fritt frem for midlertidig ansatte. Luke 2: Fjerning av søkmålsrett for ulovlig innleie. Luke 3: endring av arbeidstidsregelverket. Luke 4: Mer åpning for søndagsarbeid og luke 5 mer overtidsarbeid (uten å få betalt), sa han.
Les hele saken på Frifagbevegelse.no

Nyheter
 • Avgjørende tid for å sikre tusenvis av arbeidsplasser i oljeindustrien

  -Nå er det alvor! Oljepakken som stortingspolitikerne skal behandle ferdig i løpet av neste uke er avgjørende for å sikre arbeidsplasser i olje- og gassnæringen, sier forbundsleder Frode Alfheim og tillitsvalgte fra de ulike delene av næringen.

 • Åpner for like regler for arbeidsreiser fra hele Norden

  Regjeringen åpner for like karanteneregler for arbeidsreiser til og fra alle de nordiske landene fra 1. juni. – En gledelig nyhet for arbeidstakere fra våre naboland som jobber i Norge ognoe vi har jobbet hardt for å få til, sier nestleder i Industri Energi, Lill-Heidi Bakkerud.