Et krevende og svært hektisk år går mot slutten

onsdag 9. desember 2020

2020 vil skrive seg inn i historiebøkene som koronaens år. – Et år der vi har måtte bekymre oss for både helsa, økonomien og arbeidsplassene våre, sa forbundsleder Frode Alfheim i sin innledning på landsstyremøtet i Industri Energi onsdag ettermiddag.

Landsstyremøte 2 2020a
Landsstyremøtet foregikk på Teams og ble ledet av forbundsleder Frode Alfheim. (Skjermdump)

Frode Alfheim slo i talen til landsstyret fast at beredskapen i forbundet har fungert under koronapandemien.

– Vi lå helt i forkant. Stengte tidlig ned fysiske samlinger og kontorene våre, og flyttet arbeidet over på skjerm og hjemmekontor. Og selv om det er langt fra en optimal arbeidssituasjon, så er jeg mektig imponert over hvordan hele forbundet raskt og effektivt har organisert seg, slik at vi kunne fokusere på å gjøre en god jobb for medlemmene våre.

Formidabel innsats

Alfheim viste til hovedoppgjøret, som skulle startet samtidig som koronapandemien traff oss for fullt.

-Stort sett er vi nå kommet i havn med de fleste forhandlingene og kan slå fast at vi fikk viktige gjennomslag på en rekke områder. Disse resultatene kom ikke av seg selv, de kom fordi hele forbundet trykka på og la ned en formidabel innsats.

Konkrete resultater

Koronaviruset har satt et sterkt preg på det fagligpolitiske arbeidet i år.

– Det har handlet om å redde arbeidsplasser og å sikre ordninger for de som har mistet arbeid. Her har det vært viktig å ha to tanker i hodet samtidig, vi må ikke bare fokusere på det som skjer akkurat nå, men også på å skape rammevilkår som utvikler og utvider norsk industri.

Forbundet har lagt betydelig arbeid ned i saker som oljepakken, krafttak for prosessindustrien, prosjektet «Velg norsk design», vaksinesenter, samt CO2-fangst og –lagring. -Og ikke minst har vi stått på for å bedre karantenesituasjonen for offshoreansatte på norsk sokkel som er bosatt i utlandet.

Jobber utrettelig videre

Mye tyder i dag på at man snart vil starte vaksineringen mot koronaviruset. Industri Energi jobber derfor ut fra at vi skal kunne ha et normalt landsstyremøte til sommeren og landsmøte i november neste år.

Samtidig understrekte Alfheim at forbundet uansett skal jobbe utrettelig med fokus på både næringspolitikk som skaper og trygger arbeidsplasser, og på en arbeidslivspolitikk som tar vare på folk.

Nyheter
  • Ikke akseptabelt med gamle passasjerhelikoptre på norsk sokkel

    Aker BP oppfyller ikke oljeselskapenes egne retningslinjer om å bruke moderne helikoptre ved transport av passasjerer på sokkelen. –Det er ikke akseptabelt og vi ber nå selskapet anskaffe siste generasjons helikopter på Valhall-feltet, sier leder i LOs helikopterutvalg, Henrik Solvorn Fjeldsbø.

  • TFO-ordningen trygger arbeidsplasser og ringvirkninger

    -Gjennom konsesjonssystemet sikrer vi et jevnt og forutsigbart aktivitetsnivå, som igjen trygger arbeidsplasser og bidrar til ringvirkninger, skriver Industri Energi i et høringsinnspill om TFO2021.