Ett steg videre på veien mot egen dykkeravtale

Foto: Espen Bjørklund
Foto: Espen Bjørklund

tirsdag 19. juni 2018

Torsdag 14. juni hadde vi nytt forhandlingsmøte med arbeidsgiversiden for å lage en egen overenskomst som skal regulere lønns- og arbeidsforhold for inshore dykkere i Norge.

Første skritt ble tatt i april, da vi inngikk en intensjonsavtale og hadde første forhandlingsmøte med arbeidsgiverorganisasjonen Sjømat Norge.

Per i dag finnes det ingen egen overenskomst – altså avtale mellom oss og arbeidsgiversiden som regulerer lønns- og arbeidsforhold, for inshore dykkere i Norge. En slik avtale mener vi er et helt avgjørende verktøy for å sikre dykkerne trygge og gode lønns- og arbeidsvilkår. Derfor jobbes det nå med å få dette på plass.

Godt forhandlingsklima, men vi må være forberedt på tøffe diskusjoner

– Forhandlingsklimaet er godt og vi beveger oss fremover, sier Ommund Stokka, som er leder for Industri Energis organisasjonsavdeling.

– Vi har foreløpig lagt rammene for fremdrift i forhandlingene, og avtalt jevnlige forhandlingsmøter frem mot november, sier han.

Industri Energi går inn i disse forhandlingene med sikte på å komme til en forhandlingsløsning, men som Stokka understreker:

– Forhandlingene kommer til å bli krevende. Det kommer til å bli lange og kompliserte diskusjoner rundt lønn, arbeidstid og ikke minst hvem som skal omfattes av avtalen.

Nytt selskap i forhandlingutvalget

I Industri Energi sitt forhandlingsutvalg sitter klubbledere i dykkerselskapene. Fra sist møte er vårt forhandlingsutvalg supplert med klubbleder i dykkerselskapet Abyss.

Vi har også mange medlemmer i Frøy Akvaservice, og ser frem til at de har avholdt årsmøte i klubben sin og valgt tillitsvalgte. De vil da få en plass i vårt forhandlingsutvalg.