Får erstatning for ulovlig innleie

Tuesday 6. January 2015

Stavanger tingrett har dømt ConocoPhillips til å betale 381.500 kroner i erstatning til en konsulent som var ulovlig innleid.

-Vi er svært tilfreds med at en enstemmig rett slår fast at ConocoPhillips ikke hadde lovlig grunnlag for innleie og at retten er enig med oss i at medlemmet vårt ikke var innleid for å dekke et konkret vikarbehov, men kun et generelt fravær, noe som er i strid med loven.
Advokat Karianne Rettedal i Industri Energi.
Karianne Rettedal 2
Advokat Karianne Rettedal i Industri Energi.

Konsulenten og forbundet Industri Energi gikk til søksmål mot det amerikanske oljeselskapet med krav om erstatning og fast ansettelse. Det første ble innfridd, men ikke det siste.

Advokat Karianne Rettedal i Industri Energi er svært tilfreds med dommen.

-Vi er svært tilfreds med at en enstemmig rett slår fast at ConocoPhillips ikke hadde lovlig grunnlag for innleie og at retten er enig med oss i at medlemmet vårt ikke var innleid for å dekke et konkret vikarbehov, men kun et generelt fravær, noe som er i strid med loven, sier hun til dinkollega.no.

Les hele saken på dinkollega.no.

Nyheter
  • Regelendringer for dagpenger fra 1. juli

    Regelverket for dagpenger ble endret 1. juli. - Den viktigste endringen for deg som skal søke dagpenger, er at du må søke senest første dagen du er arbeidsledig, sier advokat Agnete Velde Jansson i Industri Energi.

  • Vi tar EØS-debatten under Arendalsuka mandag 12. august: Er vi flinke nok til å bruke handlingsrommet?

    EØS-avtalen gir oss adgang til det viktige europeiske markedet og spiller en avgjørende rolle for norske bedrifter og arbeidsplasser. Samtidig hevder mange at den tvinger frem negative endringer, for eksempel i arbeidslivet. Men er det egentlig så enkelt – at det er EØS-avtalen som har skylda for utviklingstrekkene motstanderne peker på? Eller kunne handlingsrommet avtalen gir oss, vært brukt på en helt annen måte?