For tidlig til å si noe om årsaken til militær helikopterulykke

tirsdag 5. mai 2020

Et militært, kanadisk S92-helikopter styrtet forrige uke utenfor kysten av Hellas. – Vi vet ennå ingenting om årsaken, men har tett kontakt med helikopterprodusenten, sier Henrik Fjeldsbø, leder i LOs helikopterutvalg.

Henrik_Fjeldsbø_1
Henrik Fjeldsbø, leder i LOs helikopterutvalg. Arkivfoto: Atle Espen Helgesen

Det var et kanadisk helikopter av typen Sikorsky CH-148 Cyclone som styrtet i Det joniske hav utenfor kysten av Hellas 29. april. Dette er en militær versjon av nordsjøbussen S92A som frakter oljearbeidere til og fra sokkelen.

Samtidig er det betydelige forskjeller mellom S92A og CH148. Den militære CH148 Cyclone har blant annet et såkalt fly-by-wire-system og foldbare blad/haleseksjon. Og militære helikoptre opererer under helt andre prosedyrer enn sivile maskiner.

LOs helikopterutvalg er kjent med ulykken som skjedde i havet mellom Hellas og Italia, og utvalget er i tett kontakt med den amerikanske helikopterprodusenten Sikorsky.

– Vi er i dialog med produsenten Sikorsky og følger saken tett. Foreløpig vet vi ingenting om årsaken til ulykken og bør unngå spekulasjoner. Vi må avvente fakta og informasjon fra granskingen og produsenten, sier Henrik Fjeldsbø, som leder utvalget og er forbundssekretær i Industri Energi.

S92 har vært i bruk på norsk sokkel i 15 år

Nyheter
  • Avgjørende tid for å sikre tusenvis av arbeidsplasser i oljeindustrien

    -Nå er det alvor! Oljepakken som stortingspolitikerne skal behandle ferdig i løpet av neste uke er avgjørende for å sikre arbeidsplasser i olje- og gassnæringen, sier forbundsleder Frode Alfheim og tillitsvalgte fra de ulike delene av næringen.

  • Åpner for like regler for arbeidsreiser fra hele Norden

    Regjeringen åpner for like karanteneregler for arbeidsreiser til og fra alle de nordiske landene fra 1. juni. – En gledelig nyhet for arbeidstakere fra våre naboland som jobber i Norge ognoe vi har jobbet hardt for å få til, sier nestleder i Industri Energi, Lill-Heidi Bakkerud.