Forbundsstyret i Industri Energi vil utsette landsmøtet til høsten 2021

torsdag 2. april 2020

Et enstemmig forbundsstyre i Industri Energi vedtok i dag at det vil utsette Industri Energis 4. ordinære landsmøte til høsten 2021. Forslaget må godkjennes av Landsstyret.

Industri Energi skulle avholdt landsmøte i oktober i år, og var godt i gang med planleggingen av dette. Men de ekstraordinære omstendighetene på grunn av koronakrisen gjør det krevende å føre en ordentlig prosess for å gjennomføre et landsmøte nå.

Landsmøtet er forbundets øverste organ og avholdes hvert fjerde år.

– Koronakrisen gjør at alle må ha fullt fokus på den spesielle situasjonen vi er oppe i. Og gjennomføring av en skikkelig landsmøteprosess ute blant medlemmene i bedriftene ville vært svært vanskelig nå. Arbeidsutvalget foreslo derfor overfor forbundsstyret å utsette landsmøtet til høsten 2021. Det ble enstemmig vedtatt, sier forbundsleder Frode Alfheim.

Han understreker at alle prosesser som var igangsatt i forbindelse med landsmøtet må gjenstartes og behandles på nytt.

-Vi kommer tilbake til dette i løpet av høsten, i forkant av landsstyremøtet i desember, sier Alfheim.

Forbundsstyret vedtok å utsette Industri Energis 4. ordinære landsmøte til 22-25.november 2021.

I tillegg vedtok forbundsstyret at det skal avholdes et ekstraordinært landsstyremøte 16. april 2020. Dette må endelig godkjenne utsettelse av landsmøtet.

Forbundsstyret vedtok også et forslag om at Industri Energis 5. ordinære landsmøte skal avholdes høsten 2024, for å komme tilbake igjen på rett spor, med fast landsmøte i forkant av LO kongressen.

 

Nyheter
  • Største industriinvestering på fastlandet på mange år

    -Boliden-konsernets beslutning om å investere 7 milliarder kroner i sinkverket sitt i Odda har historisk sus over seg. Dette er den største industriinvesteringen på fastlandet i Norge på mange år, sier Gard Folkvord, Industri Energis fagforeningsleder ved Boliden Odda.

  • Gledelig milliardinvestering ved Boliden Odda

    Konsernet Boliden har vedtatt å investere i en utvidelse av sinkverket Boliden Odda AS. Prosjektet vil føre til at verket i Odda i framtiden kan produsere 350 000 tonn sink i året. -Dette er et viktig signal om at globale industrikonsern har tro på industrien i Norge, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.