Full fart og flere arbeidsplasser ved Hydro Sunndal

Hydro Sunndal
Hydro Sunndal

tirsdag 3. mars 2015

Hydro Sunndal regner med at verket vil være i full drift i begynnelsen av juni, og vedtaket vil føre til økt rekrutteringsbehov. I første omgang vil det dreie seg om 20 nye stillinger.

Tillitsvalgt Eivind Torvik er utrolig glad og lettet i dag. Da man stengte ned deler av produksjonen i 2009, virket fremtiden dyster.

-Det er mange som har bidratt til at vi har kommet tilbake der vi er i dag. Ansatte har stått på beinhardt sammen med tillitsvalgte i alle deler av Hydro-konsernet. Samtidig har Industri Energi med forbundsleder Leif Sande i spissen lyktes med å påvirke myndighetene til å legge forholdene til rette gjennom bedre rammevilkår. I den sammenheng kan blant annet nevnes nytt industrikraftregime, sier han.

Miljøvennlig

Verket på Sunndal har oppgradert produksjonslinjene, slik at man i dag fremstår med den best tenkelige miljøvennlige produksjonen i verden i dag.

-Vi er stolte av hva vi har fått til, og basert på vannkraftproduksjon ser fremtiden lys ut, sier Torvik.

Nyansettelser

Hydro har lansert en rekke gode nyheter for økt satsing på produksjon i Norge det siste året. Pilotprosjektet på Karmøy, overtakelsen av Husnes til 100 prosent eid Hydro-verk, og endelig full produksjon på Sunndal igjen.

Fabrikksjef Martin Sagen ved Hydro Sunndal bekrefter i en pressmelding at det vil bli behov for flere ansettelser i tiden framover.

– Behovet for nyansettelser er ikke endelig klart, men sannsynligvis dreier det seg om mellom 15 og 20 stillinger, sier han. I tillegg vil det være behov for inntil 20 midlertidige stillinger under oppstarten.

I fjor høst mottok aluminiumverket på Sunndalsøra over 200 søknader til stillingene som måtte fylles i forbindelse med oppstart av de første 15.000 tonnene. Sagen mener dette viser at Hydro er en attraktiv arbeidsgiver.

Svimlende 123 329 millioner kroner, 123,3 milliarder kroner, har aluminiumsverket på Sunndalsøra omsatt for fra oppstarten 1954 til og med 2014, viser beregninger som alu-verket har gjort for Adresseavisen . I løpet av våren vil Hydro Sunndal passere ti millioner tonn produsert ferdigmetall.

– Det er veldig gledelig at vi nå har fått klarsignal til å kjøre verket opp igjen til full produksjon. Organisasjonen har jobbet hardt over flere år for å effektivisere og optimalisere driften slik at dette nå har blitt mulig, sier fabrikksjef Martin Sagen.

Kapasitet

Produksjonslinjen Su3 består av to produksjonshaller med en total årlig produksjonskapasitet på i overkant av 100 000 tonn primæraluminium. På grunn av lave metallpriser som følge av finanskrisen besluttet Hydro å stenge ned Su3 i 2009, men halvparten av kapasiteten ble startet opp igjen i 2011 og 2012.

I september i fjor kom beskjeden om at selskapet ville starte opp igjen 15 000 av totalt 50 000 tonn nedstengt kapasitet, og at det skulle forberedes til videre restart i 2. kvartal i år, forutsatt fortsatt positiv markedsutvikling.

– Oppstarten av den første av de tre seksjonene gikk etter planen, og selv om vi har merket en liten nedgang i etterspørselen etter våre støperiprodukter, er det fortsatt lønnsomt å starte opp igjen den nedstengte kapasiteten, sier Sagen.

I fjor høst mottok aluminiumverket på Sunndalsøra over 200 søknader til stillingene som måtte fylles i forbindelse med oppstart av de første 15.000 tonnene. Sagen mener dette viser at Hydro er en attraktiv arbeidsgiver.