Fullt medhold for 200 lokale oppsagte DNO-ansatte i Jemen

mandag 15. august 2016

Rettssystemet i Jemen har gitt full støtte til 200 lokale DNO-ansatte som ble sagt opp via SMS sommeren 2015. Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi gratulerer de ansatte på Facebook-siden til DNO Yemen Union.

Espen Løken
Sekretariatssjef Espen Løken i Industri Energi håper å få representanter fra DNO i Jemen til Norge neste uke.

Industri Energi arbeider med å få representanter for de ansatte i Jemen til Norge, men det er vanskelig på grunn av en bombet flyplass, norske reisebyråer som ikke kan booke flybilletter og lokale reisebyråer som forlanger kontant betaling.

Industri Energi har engasjert seg sterkt i denne saken for å bistå sine kolleger i DNO Yemen Union. Sande har skrevet kronikk i Dagens Næringsliv, og forbundet har sendt brev til samtlige av DNOs aksjonærer for å få selskapet til å respektere lønns-og arbeidsrettigheter.

Sekretariatsleder Espen Løken i Industri Energi sier at foreløpig er det bare DNB av aksjonærene som har bekreftet at de vil møte Industri Energi.

-Det er bekreftet møte med ledelsen i DNO mandag 22.august, og Utenriksdepartementet 23.august. Vi er sikre på å få inn representanter for de ansatte i Tunis, som også har noen forhold de vil diskutere med ledelsen i Norge. Det er ytterst tvilsomt om representantene for de ansatte i Jemen kan komme ut på grunn av de vanskelige forholdene, sier Espen Løken.

Dommen

Her er dommen fra retten i Jemen:

The verdict was issued at Labor court in Sana’a on Wednesday 3 August 2016 against DNO a Norwegian oil t operating in Yemen, according to the judgment of the following:
1. Continuity of contracts.
2. Payment of 75% of salary since June 2015 with Ramadhan bonus in 2015 with the exception of medication fees.
3. The company should pay a sum of 50,000 Yemeni Riyals for each employee in exchange for attorneys’ fees and court.

Om dommen blir anket er ennå for tidlig å si noe om.

Nyheter