Gir 25.000 kroner for å hjelpe sivile i Øst-Aleppo

fredag 16. desember 2016

Syrisk Røde Halvmåne og Røde Kors jobber med å hente ut 250 skadde fra Øst-Aleppo. De trenger også mer penger til å forsterke nødhjelpen. Industri Energi støtter arbeidet deres med 25.000 kroner.

15369017_987920677980337_6858449086500250727_o
Foto: SARC /Noor Hazouri/Røde Kors

Arbeidet med evakueringen startet torsdag. 100 frivillige fra Røde Halvmåne og personell fra Den Internasjonale Røde Kors Komiteen. De stiller med 10 ambulanser og rundt 20 busser.

Situasjonen i Øst-Aleppo er svært kritisk. Regjeringsstyrkene og oppoisjonen kriger mot hverandre i nabolag hvor nærmere 100.000 mennesker bor. Fortsatt venter 50.000 mennesker på å bli evakuert, ifølge avisen VG. Nøden og behovet for hjelp øker hver dag. Folk mangler mat, vann og medisinsk hjelp.

Titusener trenger hjelp

– Vi forventer at strømmen av internt fordrevne vil øke i dagene som kommer. Trolig titusener nye som leter etter tryggere steder, Derfor må vi også trappe opp nødhjelpsinnsatsen. Folk er nå utslitte og traumatiserte. Mange har gjemt seg i dagevis, uten å se dagslys, uten mat, vann eller strøm. Barnefamilier går i timevis for å komme seg i sikkerhet, og utsettes for mange farer underveis, skriver kommunikasjons- og markedsdirektør i Røde Kors, Øistein Mjærum, i en pressemelding.

Vår plikt å hjelpe!

Amalie alvorlig
Internasjonal rådgiver Amalie Hilde Tofte i Industri Energi

Industri Energi støtter den akutte innsatsen til Røde Halvmåne og Røde Kors med 25.000 kroner.

– Aleppo er rammet av en forferdelig humanitær katastrofe. Behovet for hjelp øker hver dag, og situasjonen er kritisk. Industri Energi ønsker med dette bidraget å støtte Røde Halvmåne og Internasjonale Røde Kors i det viktige arbeidet de gjør. Menneskene i Aleppo trenger hjelp nå, i morgen kan det være for sent, sier internasjonal rådgiver Amalie Hilde Tofte i Industri Energi.

Her kan du lese mer om arbeidet som foregår i Øst-Aleppo akkurat nå.

Ønsker du å gi penger til hjelpearbeidet selv? Kontonummeret er 8200 06 10190, merk bidraget med «Syria».

Nyheter
  • Ikke akseptabelt med gamle passasjerhelikoptre på norsk sokkel

    Aker BP oppfyller ikke oljeselskapenes egne retningslinjer om å bruke moderne helikoptre ved transport av passasjerer på sokkelen. –Det er ikke akseptabelt og vi ber nå selskapet anskaffe siste generasjons helikopter på Valhall-feltet, sier leder i LOs helikopterutvalg, Henrik Solvorn Fjeldsbø.

  • TFO-ordningen trygger arbeidsplasser og ringvirkninger

    -Gjennom konsesjonssystemet sikrer vi et jevnt og forutsigbart aktivitetsnivå, som igjen trygger arbeidsplasser og bidrar til ringvirkninger, skriver Industri Energi i et høringsinnspill om TFO2021.