Gir 25.000 kroner for å hjelpe sivile i Øst-Aleppo

Friday 16. December 2016

Syrisk Røde Halvmåne og Røde Kors jobber med å hente ut 250 skadde fra Øst-Aleppo. De trenger også mer penger til å forsterke nødhjelpen. Industri Energi støtter arbeidet deres med 25.000 kroner.

15369017_987920677980337_6858449086500250727_o
Foto: SARC /Noor Hazouri/Røde Kors

Arbeidet med evakueringen startet torsdag. 100 frivillige fra Røde Halvmåne og personell fra Den Internasjonale Røde Kors Komiteen. De stiller med 10 ambulanser og rundt 20 busser.

Situasjonen i Øst-Aleppo er svært kritisk. Regjeringsstyrkene og oppoisjonen kriger mot hverandre i nabolag hvor nærmere 100.000 mennesker bor. Fortsatt venter 50.000 mennesker på å bli evakuert, ifølge avisen VG. Nøden og behovet for hjelp øker hver dag. Folk mangler mat, vann og medisinsk hjelp.

Titusener trenger hjelp

– Vi forventer at strømmen av internt fordrevne vil øke i dagene som kommer. Trolig titusener nye som leter etter tryggere steder, Derfor må vi også trappe opp nødhjelpsinnsatsen. Folk er nå utslitte og traumatiserte. Mange har gjemt seg i dagevis, uten å se dagslys, uten mat, vann eller strøm. Barnefamilier går i timevis for å komme seg i sikkerhet, og utsettes for mange farer underveis, skriver kommunikasjons- og markedsdirektør i Røde Kors, Øistein Mjærum, i en pressemelding.

Vår plikt å hjelpe!

Amalie alvorlig
Internasjonal rådgiver Amalie Hilde Tofte i Industri Energi

Industri Energi støtter den akutte innsatsen til Røde Halvmåne og Røde Kors med 25.000 kroner.

– Aleppo er rammet av en forferdelig humanitær katastrofe. Behovet for hjelp øker hver dag, og situasjonen er kritisk. Industri Energi ønsker med dette bidraget å støtte Røde Halvmåne og Internasjonale Røde Kors i det viktige arbeidet de gjør. Menneskene i Aleppo trenger hjelp nå, i morgen kan det være for sent, sier internasjonal rådgiver Amalie Hilde Tofte i Industri Energi.

Her kan du lese mer om arbeidet som foregår i Øst-Aleppo akkurat nå.

Ønsker du å gi penger til hjelpearbeidet selv? Kontonummeret er 8200 06 10190, merk bidraget med “Syria”.

Nyheter
  • Tillitsvalgte i Industri Energi gir innspill til nye læreplaner for yrkesfag

    – Det er flott at det blir mer fokus på yrkesfagene. For min egen del, brenner jeg for yrkesfag og spesielt inn mot kjemi-og prosessfag, og det er derfor gledelig og registrere at interessen for å bli lærling i industrien er økende, sier Morten Ødegård, tillitsvalgt i Industri Energi Yara i Porsgrunn.

  • Boliglån: Ny avtale gir bedre renter til medlemmene

    LO og forbundene har nå fremforhandlet nye og lavere renter for medlemmene på boliglån. Førstegangskjøpere får en spesielt god deal med nominell rente på 2,25 prosent. Alle andre medlemsgrupper kommer også svært godt av den nye avtalen, og tilbys en rente fra 2,32 prosent.