Gir 25.000 kroner for å hjelpe sivile i Øst-Aleppo

fredag 16. desember 2016

Syrisk Røde Halvmåne og Røde Kors jobber med å hente ut 250 skadde fra Øst-Aleppo. De trenger også mer penger til å forsterke nødhjelpen. Industri Energi støtter arbeidet deres med 25.000 kroner.

15369017_987920677980337_6858449086500250727_o
Foto: SARC /Noor Hazouri/Røde Kors

Arbeidet med evakueringen startet torsdag. 100 frivillige fra Røde Halvmåne og personell fra Den Internasjonale Røde Kors Komiteen. De stiller med 10 ambulanser og rundt 20 busser.

Situasjonen i Øst-Aleppo er svært kritisk. Regjeringsstyrkene og oppoisjonen kriger mot hverandre i nabolag hvor nærmere 100.000 mennesker bor. Fortsatt venter 50.000 mennesker på å bli evakuert, ifølge avisen VG. Nøden og behovet for hjelp øker hver dag. Folk mangler mat, vann og medisinsk hjelp.

Titusener trenger hjelp

– Vi forventer at strømmen av internt fordrevne vil øke i dagene som kommer. Trolig titusener nye som leter etter tryggere steder, Derfor må vi også trappe opp nødhjelpsinnsatsen. Folk er nå utslitte og traumatiserte. Mange har gjemt seg i dagevis, uten å se dagslys, uten mat, vann eller strøm. Barnefamilier går i timevis for å komme seg i sikkerhet, og utsettes for mange farer underveis, skriver kommunikasjons- og markedsdirektør i Røde Kors, Øistein Mjærum, i en pressemelding.

Vår plikt å hjelpe!

Amalie alvorlig
Internasjonal rådgiver Amalie Hilde Tofte i Industri Energi

Industri Energi støtter den akutte innsatsen til Røde Halvmåne og Røde Kors med 25.000 kroner.

– Aleppo er rammet av en forferdelig humanitær katastrofe. Behovet for hjelp øker hver dag, og situasjonen er kritisk. Industri Energi ønsker med dette bidraget å støtte Røde Halvmåne og Internasjonale Røde Kors i det viktige arbeidet de gjør. Menneskene i Aleppo trenger hjelp nå, i morgen kan det være for sent, sier internasjonal rådgiver Amalie Hilde Tofte i Industri Energi.

Her kan du lese mer om arbeidet som foregår i Øst-Aleppo akkurat nå.

Ønsker du å gi penger til hjelpearbeidet selv? Kontonummeret er 8200 06 10190, merk bidraget med «Syria».

Nyheter
  • Saipem Ltd driver sosial dumping på norsk sokkel

    -ROV-selskapet Saipem Limited driver sosial dumping når det misbruker intensjonen i regelverket om fri bevegelse av arbeidskraft innenfor EØS og således skaffer seg et konkurransefortrinn, sier OSA-inspektør Wayne Pena i Industri Energi.

  • Meld deg på vårt offshore helikopterseminar

    LOs helikopterutvalg arrangerer 26. mars et offshore helikopterseminar på Sola der våre medlemmer kan få informasjon om hva utvalget jobber med og hva som foregår i offshore helikopterbransjen.