Gledelig å få tariffavtale på plass i Kingspan VPI

tirsdag 29. september 2020

-Det er med stor glede og lettelse vi i dag har fått på plass tariffavtale ved Kingspan VPI, tidligere Vestfold Plastindustri i Sandefjord, sier Erling Holmefjord, leder i arbeidslivsavdelingen i Industri Energi.

120475902_3351233561579667_26595358392428871_n
Tillitsvalgt Bjørn Syver Øen (tv) deltok i meklingen sammen med Erling Holmefjord og Einar Olsvik fra Industri Energi.

Det var etter to runder med mekling hos kretsmekleren i Skien Industri Energi endelig fikk gjennomslag for kravet om tariffavtale i bedriften Kingspan VPI, der Industri Energi har 20 medlemmer.

-Vi har nå holdt på med denne saken siden i fjor høst og har vært gjennom to meklingsrunder. Nå som vi har fått tariffavtale ved bedriften vil medlemmene våre få regulære ordninger rundt sine lønns- og arbeidsforhold, sier avdelingsleder Erling Holmefjord.

Han sier forbundet fikk godhjelp av meklingsinstituttet i Skien.

-Kingspan VPI er en produksjonsbedrift med utfordringer rundt både arbeidsmiljø og skift som den ferske avtalen nå vil regulere. Tilbakemeldingene vi får er at medlemmene våre er meget tilfreds med resultatet, sier Holmefjord.

Framover vil Industri Energi legge et løp for å bygge organisasjonen, med tillitsvalgt og verneombud, ved bedriften.

Det irske selskapet Kingspan Group kjøpte i 2018 Vestfold Plastindustri AS. Selskapet har over 11.000 ansatte i over 60 land, og VPI er Kingspans nordiske hovedsete for selskapets miljøsatsing.

I denne bloggen kan du lese hvorfor tariffavtaler er så viktig.

Nyheter