Gledelig med historisk høy TFO-tildeling

tirsdag 15. januar 2019

33 selskap fikk tirsdag tilbud om andeler i totalt 83 utvinningstillatelser på norsk sokkel i Tildelinger i forhåndsdefinerte områder (TFO) 2018. Dette er den største tildelingen noensinne.

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg offentliggjorde den rekordhøye tildelingen på Oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord tirsdag.

37 av de nye utvinningstillatelsene er i Nordsjøen, 32 i Norskehavet og 14 i Barentshavet.

Et mangfold selskaper, fra store internasjonale selskapene til mindre norske leteselskaper, får tilbud om andeler i en eller flere av disse tillatelsene. 21 selskaper blir tilbudt operatørskap.

– Vi trenger høy letevirksomhet på sokkelen, så det er gledelig at myndighetene tildeler så mange nye tillatelser, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Han viser til at TFO-rundene gjelder modne deler av sokkelen, nær eksisterende infrastruktur som plattformer og rørledninger. – Det haster å gjøre funn i modne områder slik at vi kan utnytte den eksisterende infrastrukturen. Sånn kan også mindre funn bli lønnsomme å utvinne, sier han.

Han understreker dessuten at forutsigbarhet i tildelingspolitikken er viktig og at Industri Energi forventer at myndighetene fortsetter med årlige TFO-tildelinger i tillegg til de nummererte konsesjonsrundene.

Nyheter