Gledelig med historisk høy TFO-tildeling

Tuesday 15. January 2019

33 selskap fikk tirsdag tilbud om andeler i totalt 83 utvinningstillatelser på norsk sokkel i Tildelinger i forhåndsdefinerte områder (TFO) 2018. Dette er den største tildelingen noensinne.

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg offentliggjorde den rekordhøye tildelingen på Oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord tirsdag.

37 av de nye utvinningstillatelsene er i Nordsjøen, 32 i Norskehavet og 14 i Barentshavet.

Et mangfold selskaper, fra store internasjonale selskapene til mindre norske leteselskaper, får tilbud om andeler i en eller flere av disse tillatelsene. 21 selskaper blir tilbudt operatørskap.

– Vi trenger høy letevirksomhet på sokkelen, så det er gledelig at myndighetene tildeler så mange nye tillatelser, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Han viser til at TFO-rundene gjelder modne deler av sokkelen, nær eksisterende infrastruktur som plattformer og rørledninger. – Det haster å gjøre funn i modne områder slik at vi kan utnytte den eksisterende infrastrukturen. Sånn kan også mindre funn bli lønnsomme å utvinne, sier han.

Han understreker dessuten at forutsigbarhet i tildelingspolitikken er viktig og at Industri Energi forventer at myndighetene fortsetter med årlige TFO-tildelinger i tillegg til de nummererte konsesjonsrundene.

Nyheter
  • -Hver eneste dag på jobben er kjempespennende

    -Vi lærer noe nytt hver dag. Jeg har en kjempespennende jobb og er utrolig glad for å være med i forprosjektet medarbeiderdrevet innovasjon (MDI). Ledelsen gir oss et stort ansvar og får oss til å tenke kontinuerlige forbedringer i prosessen, sier operatør Elisandra Martinez (21) i GE Healtcare.

  • Tusen dager uten skader på nikkelverket

    -HMS-arbeid i fellesskap sammen med ledelsen har aldri vært bedre enn nå i Glencore Nikkelverk Det er fantastisk at vi har passert 1000 dager siden sist vi hadde en skade blant de ansatte. Dette skyldes godt lederskap og involvering av alle ansatte, sier tillitsvalgtleder Cay Nordhaug i Nikkelverkets Arbeiderforening Industri Energi i Kristiansand.