God 1. mai!

Wednesday 1. May 2019

Gratulerer med dagen! Forbundsleder Frode Alfheim er hovedtaler i Florø og holder appell i Svelgen i Bremanger.

1. mai 2019 logo
"Sterkere fellesskap" er slagordet for 1. mai 2019.

Både festdag og kampdag

Arbeidernes internasjonale kampdag 1. mai er både en festdag og en kampdag.

Vi har mye å feire, men fortsatt mye å kjempe for og forsvare. Vi må være på vakt. Alt som er bygget opp, kan fort rives ned.

I år er det 100 år siden åttetimersdagen ble lovfestet. Det er en av fagbevegelsens store seiere. Den ble kjempet frem gjennom at arbeidere stod sammen. Arbeidere på Hydro i Rjukan og på Notodden gikk hjem fra arbeidet to timer før arbeidsdagens egentlige slutt. Dagen før hadde de gått i 1. mai tog under parolen «Frem for 8-timersdagen».

I dag må vi kjempe for å forsvare retten til faste ansettelser, og mot sosial dumping. Og vi kjemper for næringene og arbeidsplassene våre.

Kampen for sterkere fellesskap, for at alle skal ha trygge jobber og kunne skape gode liv for seg selv og familiene sine, fortsetter.

God 1. mai alle sammen!

 

Nyheter
  • -Hver eneste dag på jobben er kjempespennende

    -Vi lærer noe nytt hver dag. Jeg har en kjempespennende jobb og er utrolig glad for å være med i forprosjektet medarbeiderdrevet innovasjon (MDI). Ledelsen gir oss et stort ansvar og får oss til å tenke kontinuerlige forbedringer i prosessen, sier operatør Elisandra Martinez (21) i GE Healtcare.

  • Tusen dager uten skader på nikkelverket

    -HMS-arbeid i fellesskap sammen med ledelsen har aldri vært bedre enn nå i Glencore Nikkelverk Det er fantastisk at vi har passert 1000 dager siden sist vi hadde en skade blant de ansatte. Dette skyldes godt lederskap og involvering av alle ansatte, sier tillitsvalgtleder Cay Nordhaug i Nikkelverkets Arbeiderforening Industri Energi i Kristiansand.