Gratulerer Anniken Hauglie som ny leder i Norsk olje og gass

tirsdag 31. mars 2020

Tidligere arbeidsminister Anniken Hauglie (47) er ansatt som ny administrerende direktør i bransjeforeningen Norsk olje og gass.

dsc_5838
Anniken Hauglie er ansatt som ny leder i Norsk olje og gass. Her på Industri Energis HMS-konferanse. Foto: Atle Espen Helgesen

–Jeg vil gratulere henne med ny jobb og ønske velkommen til Norges mest spennende bransje. Samtidig er det jo litt synd at starten hennes skulle skje i en slik alvorlig situasjon som vi er i nå, sier Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi.

Han gir Hauglie gode skussmål fra tiden som arbeidsminister og med ansvar for Petroleumstilsynet.

– Vi samarbeidet godt under sist oljekrise – da petroleumsnæringen nedbemannet og mange var bekymret for sikkerheten. Anniken har gjort mye bra og hun kjenner spesielt godt til HMS-delen av bransjen. De erfaringene og arbeidet må hun huske på i sin nye jobb, sier Alfheim.

Anniken Hauglie er utdannet cand.polit fra Universitetet i Oslo og har hatt en rekke stillinger og verv innen politikk, blant annet som byråd i Oslo og drøyt fire år som arbeids- og sosialminister.

Som tidligere statsråd skal Karantenemnda avgjøre når Anniken Hauglie kan starte i stillingen.

 

Nyheter
  • Avgjørende tid for å sikre tusenvis av arbeidsplasser i oljeindustrien

    -Nå er det alvor! Oljepakken som stortingspolitikerne skal behandle ferdig i løpet av neste uke er avgjørende for å sikre arbeidsplasser i olje- og gassnæringen, sier forbundsleder Frode Alfheim og tillitsvalgte fra de ulike delene av næringen.

  • Åpner for like regler for arbeidsreiser fra hele Norden

    Regjeringen åpner for like karanteneregler for arbeidsreiser til og fra alle de nordiske landene fra 1. juni. – En gledelig nyhet for arbeidstakere fra våre naboland som jobber i Norge ognoe vi har jobbet hardt for å få til, sier nestleder i Industri Energi, Lill-Heidi Bakkerud.