Forbundsstyret hedret Gabrielsen og ga full støtte til Følsvik som ny LO-leder

torsdag 11. mars 2021

Det var et samstemt forbundsstyre i Industri Energi som torsdag hedret Hans-Christian Gabrielsen og ga full støtte til Peggy Hessen Følsvik som ny LO-leder.

peggy-hessen-folsvik-lo-23 Foto. LO henry Mai
Peggy Hessen Følsvik. Foto: LO/Henry Mai

Møtet startet med en alvorstynget forbundsleder Frode Alfheim.

– Hans-Christian var en samlende og handlekraftig LO-leder og en god samarbeidspartner for Industri Energi, sa Alfheim før forbundsstyret avholdt ett minutts stillhet.

Alfheim redegjorde for gårdagens LO-sekretariatsmøte der Følsvik ble konstituert som ny LO-leder. Sekretariatet gikk også enstemmig inn for å anbefale representantskapet i LO om å velge Følsvik til ny leder, samt at det ikke er ønskelig med supplerende valg eller rullering av posisjoner i den øvrige LO-ledelsen.

– Peggy har vært en sterk og god nestleder i LO som vi har samarbeidet godt med. Min klare anbefaling til forbundsstyret og Industri Energi sine folk i LOs representantskap, er at vi støtter fullt opp om sekretariatets innstilling og Peggy som ny leder, sa Alfheim og fikk forbundsstyret støtte til det.

Skriv en hilsen til minne om Hans-Christian Gabrielsen her

Nyheter
  • Største industriinvestering på fastlandet på mange år

    -Boliden-konsernets beslutning om å investere 7 milliarder kroner i sinkverket sitt i Odda har historisk sus over seg. Dette er den største industriinvesteringen på fastlandet i Norge på mange år, sier Gard Folkvord, Industri Energis fagforeningsleder ved Boliden Odda.

  • Gledelig milliardinvestering ved Boliden Odda

    Konsernet Boliden har vedtatt å investere i en utvidelse av sinkverket Boliden Odda AS. Prosjektet vil føre til at verket i Odda i framtiden kan produsere 350 000 tonn sink i året. -Dette er et viktig signal om at globale industrikonsern har tro på industrien i Norge, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.