Forbundsstyret hedret Gabrielsen og ga full støtte til Følsvik som ny LO-leder

torsdag 11. mars 2021

Det var et samstemt forbundsstyre i Industri Energi som torsdag hedret Hans-Christian Gabrielsen og ga full støtte til Peggy Hessen Følsvik som ny LO-leder.

peggy-hessen-folsvik-lo-23 Foto. LO henry Mai
Peggy Hessen Følsvik. Foto: LO/Henry Mai

Møtet startet med en alvorstynget forbundsleder Frode Alfheim.

– Hans-Christian var en samlende og handlekraftig LO-leder og en god samarbeidspartner for Industri Energi, sa Alfheim før forbundsstyret avholdt ett minutts stillhet.

Alfheim redegjorde for gårdagens LO-sekretariatsmøte der Følsvik ble konstituert som ny LO-leder. Sekretariatet gikk også enstemmig inn for å anbefale representantskapet i LO om å velge Følsvik til ny leder, samt at det ikke er ønskelig med supplerende valg eller rullering av posisjoner i den øvrige LO-ledelsen.

– Peggy har vært en sterk og god nestleder i LO som vi har samarbeidet godt med. Min klare anbefaling til forbundsstyret og Industri Energi sine folk i LOs representantskap, er at vi støtter fullt opp om sekretariatets innstilling og Peggy som ny leder, sa Alfheim og fikk forbundsstyret støtte til det.

Skriv en hilsen til minne om Hans-Christian Gabrielsen her

Nyheter
  • Ikke akseptabelt med gamle passasjerhelikoptre på norsk sokkel

    Aker BP oppfyller ikke oljeselskapenes egne retningslinjer om å bruke moderne helikoptre ved transport av passasjerer på sokkelen. –Det er ikke akseptabelt og vi ber nå selskapet anskaffe siste generasjons helikopter på Valhall-feltet, sier leder i LOs helikopterutvalg, Henrik Solvorn Fjeldsbø.

  • TFO-ordningen trygger arbeidsplasser og ringvirkninger

    -Gjennom konsesjonssystemet sikrer vi et jevnt og forutsigbart aktivitetsnivå, som igjen trygger arbeidsplasser og bidrar til ringvirkninger, skriver Industri Energi i et høringsinnspill om TFO2021.