Hovedoppgjøret 2020: Brudd i statsoppgjøret

mandag 14. september 2020

LO Stat, YS Stat, Unio og Akademikerne brøt mandag ettermiddag forhandlingene i hovedoppgjøret i staten. Oppgjøret havner nå på Riksmeklerens bord. Industri Energi har i overkant av 80 medlemmer som er omfattet av oppgjøret i staten.

Egil Andre Aas.jpg (large)
Egil André Aas, leder i LO Stat.

-Dette forhandlingsbruddet må staten ta på seg ansvaret for. Vi var villig til å finne en løsning hvor vi tar hensyn til den spesielle situasjonen landet og norsk arbeidsliv er i under pandemien. Men vi møtte en motpart som åpenbart hadde bestemt seg på forhånd, sier leder Egil André Aas i LO Stat .

Aas forteller at tilbudet fra staten innledningsvis var null, og at de ikke har endret posisjon i løpet av forhandlingene.

-De har rett og slett låst seg. Og da var det heller ikke noe poeng å forhandle videre. Det er svært sjeldent at vi bryter forhandlinger før fristen, men denne gangen måtte det til, sier Aas.

Forhandlingene går videre til mekling hos Riksmekleren.

Industri Energi har i overkant av 80 medlemmer som er omfattet av oppgjøret i staten, gjennom Oljedirektoratet og Petroleumstilsynet i Stavanger, samt Høgskulen på Vestlandet (Dykkerutdanningen).

Les pressemeldingen fra LO stat her.

Nyheter
  • Største industriinvestering på fastlandet på mange år

    -Boliden-konsernets beslutning om å investere 7 milliarder kroner i sinkverket sitt i Odda har historisk sus over seg. Dette er den største industriinvesteringen på fastlandet i Norge på mange år, sier Gard Folkvord, Industri Energis fagforeningsleder ved Boliden Odda.

  • Gledelig milliardinvestering ved Boliden Odda

    Konsernet Boliden har vedtatt å investere i en utvidelse av sinkverket Boliden Odda AS. Prosjektet vil føre til at verket i Odda i framtiden kan produsere 350 000 tonn sink i året. -Dette er et viktig signal om at globale industrikonsern har tro på industrien i Norge, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.