2020 10 13 - Forhandlingsutvalg glass og keramisk

Hovedoppgjøret 2020: Forhandlingene i gang for glass og keramisk industri

tirsdag 13. oktober 2020

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk Industri for ansatte innen glass og keramisk industri er i gang.

2020 10 13 - Asle overleverte krav til Vibeke
Industri Energis forhandlingsleder Asle Reime overleverte kravene til Norsk Industris forhandlingsleder Vibeke Lærum. Foto: Johnny Håvik.

Forhandlingene startet med kravoverlevering ved Norsk Industri sitt kontor i Oslo tirsdag formiddag.

Årets forhandlinger skulle vært gjennomført på vårparten, men ble som kjent utsatt på grunn av koronaviruset.

– Koronaviruset skaper en spesiell situasjon, men det er veldig viktig for oss at vi gjennomfører tariffoppgjørene på ordinært vis med reelle og konkrete forhandlinger, sier forhandlingsleder Asle Reime.

Forhandlingene for glass og keramisk industri omfatter 127 Industri Energi-medlemmer i bedriftene Hadeland Glassverk, Figgjo, Magnor Glassverk, Norsk Teknisk Porselen og Porsgrunds Porselænsfabrik.

– Dette er tradisjonsrike håndverksbedrifter som leverer designprodukter av høy kvalitet, sier Reime.

Industri Energi tok tidligere i år initiativ til et samarbeid ovenfor Norsk Industri, for å løfte frem nettopp denne bransjen, gjennom kampanjen «Velg Norsk Design».

– Denne kampanjen har vært veldig positiv, det er tydelig at mange er opptatt av den høye kvaliteten våre medlemmer leverer, men skal bransjen være attraktiv, så mener vi det må vise igjen i lønns- og arbeidsvilkårene, sier Reime om forventningene til årets oppgjør.

Reime minner om at det i år er et hovedoppgjør der det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene, og at det er streikerett.

Industri Energis forhandlingsutvalg
Asle Reime (forhandlingsleder), Industri Energi
Ronny Kristoffersen, Industri Energi
Gry Espeland, Figgjo
Vemund Heidenberg, Norsk Teknisk Porselen

Nyheter
  • Største industriinvestering på fastlandet på mange år

    -Boliden-konsernets beslutning om å investere 7 milliarder kroner i sinkverket sitt i Odda har historisk sus over seg. Dette er den største industriinvesteringen på fastlandet i Norge på mange år, sier Gard Folkvord, Industri Energis fagforeningsleder ved Boliden Odda.

  • Gledelig milliardinvestering ved Boliden Odda

    Konsernet Boliden har vedtatt å investere i en utvidelse av sinkverket Boliden Odda AS. Prosjektet vil føre til at verket i Odda i framtiden kan produsere 350 000 tonn sink i året. -Dette er et viktig signal om at globale industrikonsern har tro på industrien i Norge, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.