Hovedoppgjøret 2020: Forhandlingene med NHO Luftfart gjenopptas

onsdag 3. mars 2021

Forhandlingene mellom Industri Energi og NHO Luftfart om trafikkavtalen gjenopptas onsdag, etter en pause siden desember. – Vi fortsetter den gode dialogen og forventer et godt resultat for medlemmene våre, sier forhandlingsleder Ommund Stokka i Industri Energi.

Forhandlinger NHO luftfart trafikkavtalen
Forbundssekretær Jørn Erik Bøe (tv), forhandlingsleder Ommund Stokka og klubbleder i CHC Helikopter Service, Hans Petter Jensen, er med på forhandlingene. Foto: Atle Espen Helgesen

Forhandlingene med NHO Luftfart om trafikkavtalen er utsatt to ganger, først 13. oktober, siden 17. desember, men gjenopptas i dag på Sola utenfor Stavanger.

Trafikkavtalen gjelder for Industri Energi sine medlemmer innen offshore helikopterbransjen, gjennom selskapene CHC Helikopter Service, Bristow og HeliOne.

Forhandlingsleder Ommund Stokka forventer ryddige forhandlinger og sier at forbundet skal forhandle fram et godt resultat for medlemmene.

– Samtidig er vi opptatt av å sikre overenskomsten mot lønnsdumping fra eventuelle nye aktører på avtalen, sier han.

Forhandlingene er del av hovedoppgjøret 2020, hvor det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene, i tillegg til lønn. Det forhandles med alle rettigheter, inkludert streikerett.

Industri Energis forhandlingsutvalg:

Ommund Stokka, Industri Energi (forhandlingsleder)

Jørn Erik Bøe, Industri Energi

Hans Petter Jensen, CHC Helikopter Service

Kjetil Larsen, CHC Helikopter Service (Med på video)

Camilla Hofstad, Bristow (Med på video)

Per Otto Bråthen, HeliOne (Med på video)

Nyheter
  • Ikke akseptabelt med gamle passasjerhelikoptre på norsk sokkel

    Aker BP oppfyller ikke oljeselskapenes egne retningslinjer om å bruke moderne helikoptre ved transport av passasjerer på sokkelen. –Det er ikke akseptabelt og vi ber nå selskapet anskaffe siste generasjons helikopter på Valhall-feltet, sier leder i LOs helikopterutvalg, Henrik Solvorn Fjeldsbø.

  • TFO-ordningen trygger arbeidsplasser og ringvirkninger

    -Gjennom konsesjonssystemet sikrer vi et jevnt og forutsigbart aktivitetsnivå, som igjen trygger arbeidsplasser og bidrar til ringvirkninger, skriver Industri Energi i et høringsinnspill om TFO2021.