Ansatte på Hydro Høyanger får ros av sjefen

torsdag 23. april 2015

Tillitsvalgt i Hydro Høyanger, Billy Fredagsvik, er tilfreds med de rosende ordene fra sjefen. -Vi vet vi må være best, ellers taper vi i den beinharde internasjonale konkurransen, sier han.

 

Tillitsvalgt Billy Fredagsvik (venstre) og Svein Richard Brandtzæg
Tillitsvalgt Billy Fredagsvik (venstre) og Svein Richard Brandtzæg

Under Næringslivsdagen 2015 21.april, som ble arrangert av Aftenposten og Forskningsrådet, stakk han hull på flere myter om innovasjon.

-Heldigvis er ikke vår fremtid avhengig av Eureka-øyeblikk eller hendige uhell. Det er mange som ser på innovasjon som at man kan ligge sovende under et tre og få et eple i hodet og tenke noe helt nytt. I stedet foregår innovasjon innenfor etablerte rammer og kan kreve mange tiårs kontinuerlig innsats. Hos oss er det hardt arbeid som gjelder, sier Brandtzæg.

 

Fleksibel og effektiv

Billy Fredagsvik sier man er nødt til å ha en fleksibel arbeidsstokk som kan gjøre en jobb i de ulike avdelingene etter behov.

-I Høyanger har vi en innarbeidet måte å arbeide på som har gjort oss stadig mer effektive. Parallelt har det vært kontinuerlig fokus på økonomistyringover hele linja.Vi har hatt en jevn økning i produksjonen fra 50.000 tonn til dagens nivå på 65.000 tonn. Samarbeidet med forskningssenteret i Årdal har vært avgjørende for overføring av bedre teknologi til Høyanger. Jeg vil også fremheve den norske modellen, hvor ledelsen og de ansatte har en felles forståelse av hva som kreves for å nå målene, sier han.

Forskning og utvikling

Brandtzæg er klar på at for Hydro har samarbeidet med forskningsmiljøene vært avgjørende for innovasjon.

-Vi har lagt forsknings-og utviklingsmiljøene tett i tett med produksjonen, og jobber i tillegg med verdens beste forskningsmiljøer. For oss er dette samarbeidet nøkkelen til å styrke konkurranseevnen globalt og sikre innovasjon, sier Svein Richard Brandtzæg.

Hydro hadde rekordresultat for fjerde kvartal i 2014 med nærmere 2,9 milliarder kroner. Billy Fredagsvik, som også er konserntillitsvalgt i Hydro, er meget godt fornøyd og ser lyst på fremtiden.