Johan Castberg: Industri Energi Equinor krever terminal på Veidnes

torsdag 29. november 2018

Leder i Industri Energi Equinor, Per Martin Labråthen er krystallklar. Equinor må bygge råoljeterminal på Veidnes ved Nordkapp nå og sikre arbeidsplasser og verdiskaping i nord.

Johan Castberg
Industri Energi i Equinor krever at oljen fra Johan Castberg-feltet i Barentshavet skal føres til land i Finnmark og ber selskapet bygge råoljeterminal nå.

LO og AP gikk onsdag ut og krevde at oljen fra Johan Castberg-feltet i Barentshavet føres til land i Finnmark. Bak seg har de et bredt flertall på Stortinget som også ønsker seg denne løsningen.

Nå legger også Industri Energi i Equinor press på oljeselskapet og krever at terminalen bygges i nær fremtid.

– Vi i Industri Energi Equinor har presset på for Castberg og Veidnes i flere år, sier leder i Industri Energi Equinor Per Martin Labråthen.

Tidligere har dårlig økonomi satt en stopper for terminalen, og analyser antydet at Castberg alene ikke vil være nok til å bygge terminal på Veidnes.

– Det er nå gjort i alle fall tre funn i nærområdene til Johan Castberg som helt klart vil føre til økende oljevolum og økonomi nok til å realisere Veidnes, sier Labråthen.

Han ser derfor ingen grunn til at Equinor ikke skal bygge denne terminalen omgående.

Vil gi arbeidsplasser i Finnmark

Da Stortinget i juni vedtok utbygging av Johan Castberg–feltet i Barentshavet la de stor vekt på at utbyggingen måtte skape ringvirkninger lokalt.

– Et av de store poengene ved oljeutbygging i Finnmark, er jo at det skal komme lokalbefolkningen i Nord-Norge til gode. En terminal på Veidnes vil klart og tydelig vise at olje og gass gir arbeidsplasser og ringvirkninger.  Det å kunne se de ringvirkningene det gir i form av faktiske arbeidsplasser er et godt bevis på de positive effektene olje- og gassindustrien har på land i dette fylket.

– Jeg mener Equinor skylder hele Finnmarks befolkning et slikt prosjekt på Veidnes. Om Equinor ønsker å ha et positivt omdømme i nord, tror jeg faktisk at dette er en nødvendighet.

Labråthen har derfor en klinkene klar beskjed til oljeelskapet:

– Bygg terminalen nå!

Equinor skal innen utgangen av året melde til Olje- og energidepartementet om hvordan det skal frakte oljen fra det gigantiske Johan Castberg-feltet og til kundene.

Les også:
AP og LO mener Equionor må ilandføre oljen til Finnmark for å sikre folkelig støtte til oljenæringen

Johan Castberg vedtatt: Klare signaler fra Stortinget om terminal på Veidnes

Nyheter