Johan Castberg: Industri Energi Equinor krever terminal på Veidnes

Thursday 29. November 2018

Leder i Industri Energi Equinor, Per Martin Labråthen er krystallklar. Equinor må bygge råoljeterminal på Veidnes ved Nordkapp nå og sikre arbeidsplasser og verdiskaping i nord.

Johan Castberg
Industri Energi i Equinor krever at oljen fra Johan Castberg-feltet i Barentshavet skal føres til land i Finnmark og ber selskapet bygge råoljeterminal nå.

LO og AP gikk onsdag ut og krevde at oljen fra Johan Castberg-feltet i Barentshavet føres til land i Finnmark. Bak seg har de et bredt flertall på Stortinget som også ønsker seg denne løsningen.

Nå legger også Industri Energi i Equinor press på oljeselskapet og krever at terminalen bygges i nær fremtid.

– Vi i Industri Energi Equinor har presset på for Castberg og Veidnes i flere år, sier leder i Industri Energi Equinor Per Martin Labråthen.

Tidligere har dårlig økonomi satt en stopper for terminalen, og analyser antydet at Castberg alene ikke vil være nok til å bygge terminal på Veidnes.

– Det er nå gjort i alle fall tre funn i nærområdene til Johan Castberg som helt klart vil føre til økende oljevolum og økonomi nok til å realisere Veidnes, sier Labråthen.

Han ser derfor ingen grunn til at Equinor ikke skal bygge denne terminalen omgående.

Vil gi arbeidsplasser i Finnmark

Da Stortinget i juni vedtok utbygging av Johan Castberg–feltet i Barentshavet la de stor vekt på at utbyggingen måtte skape ringvirkninger lokalt.

– Et av de store poengene ved oljeutbygging i Finnmark, er jo at det skal komme lokalbefolkningen i Nord-Norge til gode. En terminal på Veidnes vil klart og tydelig vise at olje og gass gir arbeidsplasser og ringvirkninger.  Det å kunne se de ringvirkningene det gir i form av faktiske arbeidsplasser er et godt bevis på de positive effektene olje- og gassindustrien har på land i dette fylket.

– Jeg mener Equinor skylder hele Finnmarks befolkning et slikt prosjekt på Veidnes. Om Equinor ønsker å ha et positivt omdømme i nord, tror jeg faktisk at dette er en nødvendighet.

Labråthen har derfor en klinkene klar beskjed til oljeelskapet:

– Bygg terminalen nå!

Equinor skal innen utgangen av året melde til Olje- og energidepartementet om hvordan det skal frakte oljen fra det gigantiske Johan Castberg-feltet og til kundene.

Les også:
AP og LO mener Equionor må ilandføre oljen til Finnmark for å sikre folkelig støtte til oljenæringen

Johan Castberg vedtatt: Klare signaler fra Stortinget om terminal på Veidnes

Nyheter
  • -Hver eneste dag på jobben er kjempespennende

    -Vi lærer noe nytt hver dag. Jeg har en kjempespennende jobb og er utrolig glad for å være med i forprosjektet medarbeiderdrevet innovasjon (MDI). Ledelsen gir oss et stort ansvar og får oss til å tenke kontinuerlige forbedringer i prosessen, sier operatør Elisandra Martinez (21) i GE Healtcare.

  • Tusen dager uten skader på nikkelverket

    -HMS-arbeid i fellesskap sammen med ledelsen har aldri vært bedre enn nå i Glencore Nikkelverk Det er fantastisk at vi har passert 1000 dager siden sist vi hadde en skade blant de ansatte. Dette skyldes godt lederskap og involvering av alle ansatte, sier tillitsvalgtleder Cay Nordhaug i Nikkelverkets Arbeiderforening Industri Energi i Kristiansand.