Industri Energi Equinor oppfordrer til boikott av Wizz Air

Wizz Air har etablert seg på det norske innenriksmarkedet. Foto: Atle Espen Helgesen
Wizz Air har etablert seg på det norske innenriksmarkedet. Foto: Atle Espen Helgesen

fredag 6. november 2020

Den største fagforeningen for operatørselskaper i Norge med 5000 aktive medlemmer, Industri Energi Equinor, oppfordrer i en fersk uttalelse til boikott av Wizz Air.

Det ungarske flyselskapet Wizz Air etablerer seg på en rekke innenriksruter i Norge. I forbindelse med opprettelsen av flyrutene har selskapets toppsjef József Váradi uttalt han han ikke kommer til å forholde seg til tariffavtaler og fagforeninger. Videre har han kalt fagbevegelsen barnslig, nasjonalistisk og proteksjonistisk. I tillegg har han hevdet at flere flyselskaper er okkupert av fagforeninger.

«Når Wizz Air går så tydelig ut mot fagbevegelsen, viser det at de ikke bare mangler forståelse for det norske arbeidsliv, men også at de er en direkte trussel mot den norske modellen» skriver årsmøtet til Industri Energi Equinor i en fersk uttalelse (se vedlegg).

Videre står det: «så lenge Wizz Air har disse arbeidstakerfiendtlige holdningene oppfordrer vi Equinor, våre medlemmer og andre operatørselskaper, samt deres medlemmer til aldri å akseptere at flyselskapets tjenester benyttes i virksomheten eller som privatpersoner».

Forbundslederen i Industri Energi, Frode Alfheim, gikk 11.oktober ut mot Wizz Air i VG.Siden har ogsåOdfjell Drilling har etter oppfordring fra Industri Energi-klubben bestemt at de ikke vil benytte Wizz Air.Det samme har Industri Energi sin samarbeidskomite for oljeservicesektoren gjort.

Siden har en rekke fagforeninger, bedrifter og organisasjoner gått sterkt ut imot det ungarske flyselskapets holdninger mot fagforeninger og et anstendig organisert arbeidsliv.

Uttalelse fra Industri Energi Equinor sitt årsmøte