Industri Energi Equinor oppfordrer til boikott av Wizz Air

fredag 6. november 2020

Den største fagforeningen for operatørselskaper i Norge med 5000 aktive medlemmer, Industri Energi Equinor, oppfordrer i en fersk uttalelse til boikott av Wizz Air.

Wissair A320
Wizz Air har etablert seg på det norske innenriksmarkedet. Foto: Atle Espen Helgesen

Det ungarske flyselskapet Wizz Air etablerer seg på en rekke innenriksruter i Norge. I forbindelse med opprettelsen av flyrutene har selskapets toppsjef József Váradi uttalt han han ikke kommer til å forholde seg til tariffavtaler og fagforeninger. Videre har han kalt fagbevegelsen barnslig, nasjonalistisk og proteksjonistisk. I tillegg har han hevdet at flere flyselskaper er okkupert av fagforeninger.

«Når Wizz Air går så tydelig ut mot fagbevegelsen, viser det at de ikke bare mangler forståelse for det norske arbeidsliv, men også at de er en direkte trussel mot den norske modellen» skriver årsmøtet til Industri Energi Equinor i en fersk uttalelse (se vedlegg).

Videre står det: «så lenge Wizz Air har disse arbeidstakerfiendtlige holdningene oppfordrer vi Equinor, våre medlemmer og andre operatørselskaper, samt deres medlemmer til aldri å akseptere at flyselskapets tjenester benyttes i virksomheten eller som privatpersoner».

Forbundslederen i Industri Energi, Frode Alfheim, gikk 11.oktober ut mot Wizz Air i VG. Siden har også Odfjell Drilling har etter oppfordring fra Industri Energi-klubben bestemt at de ikke vil benytte Wizz Air. Det samme har Industri Energi sin samarbeidskomite for oljeservicesektoren gjort.

Siden har en rekke fagforeninger, bedrifter og organisasjoner gått sterkt ut imot det ungarske flyselskapets holdninger mot fagforeninger og et anstendig organisert arbeidsliv.

Nyheter
  • Ikke akseptabelt med gamle passasjerhelikoptre på norsk sokkel

    Aker BP oppfyller ikke oljeselskapenes egne retningslinjer om å bruke moderne helikoptre ved transport av passasjerer på sokkelen. –Det er ikke akseptabelt og vi ber nå selskapet anskaffe siste generasjons helikopter på Valhall-feltet, sier leder i LOs helikopterutvalg, Henrik Solvorn Fjeldsbø.

  • TFO-ordningen trygger arbeidsplasser og ringvirkninger

    -Gjennom konsesjonssystemet sikrer vi et jevnt og forutsigbart aktivitetsnivå, som igjen trygger arbeidsplasser og bidrar til ringvirkninger, skriver Industri Energi i et høringsinnspill om TFO2021.