Utenlandskabler: Vi samler oss til kamp mot NorthConnect på landsmøtet

mandag 24. april 2017

NorthConnect ønsker å bygge strømkabel mellom Hardanger og Skottland. Et samlet landsmøte på 358 delegater vil kjempe imot!

Frode Alfheim
Nestleder Frode Alfheim i Industri Energi

Mandag 24.april ble det kjent at NorthConnect AS har sendt NVE søknad om bygging av ny kabel mellom Sima i Hordaland og Peterhead i Skottland. NorthConnect er en kommersiell aktør.

– Industri Energi har kjempet imot utenlandskabler i mange år fordi vi vet at kablene øker prisene på strøm og nettleie. Regjeringen, med støtte fra Venstre, endret energiloven i fjor slik at private kommersielle aktører kan utnytte kraftmarkedet. Vi frykter at det nye prosjektet får godkjenning på tross av regjeringens forsikring om at ingen nye kabler ville bli godkjent før man har høstet erfaring med kablene som allerede planlagt, sier nestleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Norsk vannkraft gir store globale CO2-reduksjoner når den eksporteres i fast form av aluminium, nikkel og silisium.

– Sistnevnte brukes i store mengder til solceller i hele verden. Økt krafteksport øker kraftprisen og nettleie til husholdninger, næringsliv og industri, og ødelegger derfor for sysselsetting og kraftforedlende industri i Norge. I tillegg øker det inflasjonen og truer lønnsdannelsen i frontfagene, sier spesialrådgiver Geir Vollsæter.

Vi samles til landsmøte og kamp til helgen!

Nyheter