Industri Energi støtter generalstreiken i Sør-Korea

onsdag 23. november 2016

Fagforbundet støtter fagforeningenes streik 30. november og krav om at president Park Geun-hye umiddelbart må trekke seg.

Leif
Forbundsleder Leif Sande

Fagforeningene i Sør-Korea har varslet at de kommer til å streike 30. november. De krever at presidenten i landet går av. Industri Energi støtter fagforeningene fullt ut, skriver forbundsleder Leif Sande i et brev sendt til president Park Geun-hye.

– Over tid har regjeringen din prøvd å gjøre endringer i loven for å undergrave fagforeninger og rettighetene til arbeidere. Eksempler på dette er ulovlige oppsigelser, lønnskutt for eldre arbeidstakere og flytting av arbeidsplasser til andre steder geografisk (outsorcing). Regjeringen har også latt politiet angripe fagforeningskontorer og arrestere flere hundre fredelige demonstranter som er organisert i fagforeninger, skriver Sande.

Industri Energi har fulgt situasjonen i Sør-Korea med bekymring over tid. Myndighetene bryter menneskerettighetene ved å gå inn for å knuse fagforeningene i landet. Vi reagerer sterkt på behandlingen av lederen av koreansk LO, Han Sang-guyn. Han er dømt til fem års fengsel fordi myndighetene mener han oppfordret til ulovligheter under en demonstrasjon i januar. Fagforeningene samlet seg da for å protestere mot lovendringer som fjernet retten til fri organisering.

Nyheter
  • Ikke akseptabelt med gamle passasjerhelikoptre på norsk sokkel

    Aker BP oppfyller ikke oljeselskapenes egne retningslinjer om å bruke moderne helikoptre ved transport av passasjerer på sokkelen. –Det er ikke akseptabelt og vi ber nå selskapet anskaffe siste generasjons helikopter på Valhall-feltet, sier leder i LOs helikopterutvalg, Henrik Solvorn Fjeldsbø.

  • TFO-ordningen trygger arbeidsplasser og ringvirkninger

    -Gjennom konsesjonssystemet sikrer vi et jevnt og forutsigbart aktivitetsnivå, som igjen trygger arbeidsplasser og bidrar til ringvirkninger, skriver Industri Energi i et høringsinnspill om TFO2021.