Industri Energi støtter generalstreiken i Sør-Korea

Wednesday 23. November 2016

Fagforbundet støtter fagforeningenes streik 30. november og krav om at president Park Geun-hye umiddelbart må trekke seg.

Leif
Forbundsleder Leif Sande

Fagforeningene i Sør-Korea har varslet at de kommer til å streike 30. november. De krever at presidenten i landet går av. Industri Energi støtter fagforeningene fullt ut, skriver forbundsleder Leif Sande i et brev sendt til president Park Geun-hye.

– Over tid har regjeringen din prøvd å gjøre endringer i loven for å undergrave fagforeninger og rettighetene til arbeidere. Eksempler på dette er ulovlige oppsigelser, lønnskutt for eldre arbeidstakere og flytting av arbeidsplasser til andre steder geografisk (outsorcing). Regjeringen har også latt politiet angripe fagforeningskontorer og arrestere flere hundre fredelige demonstranter som er organisert i fagforeninger, skriver Sande.

Industri Energi har fulgt situasjonen i Sør-Korea med bekymring over tid. Myndighetene bryter menneskerettighetene ved å gå inn for å knuse fagforeningene i landet. Vi reagerer sterkt på behandlingen av lederen av koreansk LO, Han Sang-guyn. Han er dømt til fem års fengsel fordi myndighetene mener han oppfordret til ulovligheter under en demonstrasjon i januar. Fagforeningene samlet seg da for å protestere mot lovendringer som fjernet retten til fri organisering.

Nyheter
  • Tillitsvalgte i Industri Energi gir innspill til nye læreplaner for yrkesfag

    – Det er flott at det blir mer fokus på yrkesfagene. For min egen del, brenner jeg for yrkesfag og spesielt inn mot kjemi-og prosessfag, og det er derfor gledelig og registrere at interessen for å bli lærling i industrien er økende, sier Morten Ødegård, tillitsvalgt i Industri Energi Yara i Porsgrunn.

  • Boliglån: Ny avtale gir bedre renter til medlemmene

    LO og forbundene har nå fremforhandlet nye og lavere renter for medlemmene på boliglån. Førstegangskjøpere får en spesielt god deal med nominell rente på 2,25 prosent. Alle andre medlemsgrupper kommer også svært godt av den nye avtalen, og tilbys en rente fra 2,32 prosent.