Industri Energi støtter de streikende i Norse Production på Sotra

Friday 15. September 2017

Medlemmene til Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelforbund (NNN) som jobber på Norse Production har gått ut i streik i kampen for å få en tariffavtale. Industri Energi støtter de ansatte.

IMG_2508
NNN-organiserte på Norse Production på Sota (Foto: Jarle Wilhelmsen, NNN)

– Dette er en svært legitim streik, og vi støtter de ansattes rett til rettferdige lønns- og arbeidsvilkår, sier leder Frode Alfheim i Industri Energi.

Også samarbeidskomiteen NR Forum i Industri Energi støtter de NNN-organiserte.

– I 2017 er det uhørt at arbeidsfolk skal stå med lua i handa og bli nektet fundamentale rettigheter som retten til å organisere seg og retten til kollektive forhandlinger, sier de i en uttalelse.

Norse Production er et selskap som slakter og bearbeider laks for Sekkingstad AS. Industri Energi oppfordrer også andre til å støtte de streikende ansatte.

Nyheter
  • Regelendringer for dagpenger fra 1. juli

    Regelverket for dagpenger ble endret 1. juli. - Den viktigste endringen for deg som skal søke dagpenger, er at du må søke senest første dagen du er arbeidsledig, sier advokat Agnete Velde Jansson i Industri Energi.

  • Vi tar EØS-debatten under Arendalsuka mandag 12. august: Er vi flinke nok til å bruke handlingsrommet?

    EØS-avtalen gir oss adgang til det viktige europeiske markedet og spiller en avgjørende rolle for norske bedrifter og arbeidsplasser. Samtidig hevder mange at den tvinger frem negative endringer, for eksempel i arbeidslivet. Men er det egentlig så enkelt – at det er EØS-avtalen som har skylda for utviklingstrekkene motstanderne peker på? Eller kunne handlingsrommet avtalen gir oss, vært brukt på en helt annen måte?