Industri Energi vant årets byggeskikkpris i Stavanger

mandag 21. oktober 2019

Industri Energi sine nyoppussede bygg i Kongsgata vant årets byggeskikkpris i Stavanger. Industri Energi var også folkets favoritt, etter avstemming i sosiale medier.

Nytt bygg kongsgata
Industri Energi har pusset opp byggene sine midt i hjertet av Stavanger. Foto: Atle Espen Helgesen

De nye byggene til Industri Energi i Kongsgata 52–60 ble fredag utropt som vinner av årets byggeskikkpris i Stavanger. Nybygget i Kongsgata ble valgt i konkurranse med nye Gamlingen og Norges Bank-bygget.

Juryen hadde seks stemmer i kåringen. I tillegg hadde byens innbyggere muligheten til å stemme fram sin favoritt i sosiale medier. Også her fikk vinneren flest stemmer: 46,4 prosent. Gamlingen kom på andreplass med 32,8, mens Norges Bank-bygget fikk 20,8 prosent.

Juryens begrunnelse er: «Kongsgata 52–60 representerer en interessant tilnærming til hvordan den bygde byen tas i bruk på en ny måte, og hvordan mindre bygninger kan slås sammen for å romme en stor arbeidsplass.

Ved å rehabilitere bygningene mot Kongsgata, og legge til nye bygninger, er opplevelsen og identiteten til Kongsgata bevart. De nye byggene er moderne i sitt formspråk, samtidig som de i rytme og skala kompletterer gateløpet i god dialog med de eksisterende bygningene. Nybygget mot Bergelandsgata tar i bruk tegl på en ny og spennende måte, og binder sammen den småskala trehusbebyggelsen mot Kongsgata og 90-tallsbebyggelsen i Bergelandsgata. Det arkitektoniske grepet gjør Kongsgata 52-60 til et foregangsprosjekt som viser hvordan større bedrifter kan etablere seg i byen ved å ta i bruk eksisterende bygningsmasse.

Kongsgata 52-60 viser en ny og kreativ måte å ta i bruk den bygde byen på, og er et godt eksempel på at man kan få til næring i sentrum og samtidig bevare byens kvaliteter.

Den gode byen er en miks av ulike funksjoner, og arbeidsplasser i sentrum er et viktig premiss for det gode bylivet.»

Nyheter
  • Meld deg på vårt offshore helikopterseminar

    LOs helikopterutvalg arrangerer 26. mars et offshore helikopterseminar på Sola der våre medlemmer kan få informasjon om hva utvalget jobber med og hva som foregår i offshore helikopterbransjen.

  • Bekymret over utvikling der beredskapsfunksjoner offshore knyttes til stilling

    Industri Energi var denne uka i møte med Petroleumstilsynet fordi forbundet er bekymret over en utvikling der flere selskaper i oljebransjen knytter bestemte beredskapsfunksjoner opp mot stilling. – Vi kan ikke akseptere at folk mister jobben fordi de ikke oppfyller de fysiske kravene som er knyttet til beredskapsfunksjoner, sier forbundssekretær Henrik Fjeldsbø.