Inviterer til fortsatt samarbeid mot høyreekstremisme

onsdag 11. september 2019

Etter terrorangrepene i Norge 22. juli 2011 tok Industri Energi initiativ til samarbeid mellom LO-forbundene for å sette større fokus på høyreekstremisme i Norge. Dette resulterte i et spleiselag som finansierte en egen stilling hos Antirasistisk Senter. Nå utløper avtalen og vi inviterer til fortsettelse.

Avtalen har blitt tegnet for fire år av gangen, og da den ble fornyet for perioden 2016-2019 ble 15 forbund med.

Vi ble nylig på verst tenkelige måte minnet på at dette arbeidet er viktig. Det er aktive høyreekstremistiske miljøer og enkeltpersoner som er villige til å bruke vold og drap i sin kamp. Industri Energi tar med dette initiativ til at vi fortsetter spleiselaget og samarbeidet med Antirasistisk Senter, og at vi går i dialog med Antirasistisk Senter om hvordan dette kan videreføres.

 

Nyheter
  • Oljedirektøren håper på et saftig funn i Nordsjøen før hun går av

    – Jeg håper på et saftig funn før jeg går av som oljedirektør (OD), sa Bente Nyland med et glimt i øyet. Hun redegjorde for ressurssituasjonen på norsk sokkel under LOs olje-og gasskonferanse i Stavanger tirsdag 19.november.

  • Skulder ved skulder med ungdommen mot yrkesfag-kutt

    Hundrevis av ungdommer møtte opp i Molde mandag 11. november for å demonstrere mot Fylkesmannen i Møre og Romsdal sitt forslag om store kutt i fagtilbud på videregående skoler. Det samme gjorde en god gjeng med Industri Energi sine folk i fylket.