Klar for lønnsoppgjøret i olje- og gassnæringen

Tariffkonferansen for olje- og gassnæringen ble avholdt i Stavanger onsdag 10. april. Foto: Atle Espen Helgesen
Tariffkonferansen for olje- og gassnæringen ble avholdt i Stavanger onsdag 10. april. Foto: Atle Espen Helgesen

onsdag 10. april 2019

Startskuddet for årets lønnsoppgjør i olje- og gassnæringen gikk onsdag, da det ble holdt tariffkonferanse både for operatør/boring/forpleining, landbase, flyterigg og oljeservice i Stavanger.

Det har i løpet av dagen pågått møter i alle tariffgruppene innenfor olje- og gassnæringen i Industri Energi.

– Vi er nå klar for forhandlinger. Utgangspunktet vårt er rammen som vi ble enig om i meklingen mellom LO og NHO, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Han viser til at det er enighet mellom LO og NHO om en generell ramme på 3,2 prosent, menminner samtidig om at oppgjøret med Norges rederiforbund er utenfor LO-NHO-oppgjøret.

-Det var viktig for LO med et høyt tillegg i år siden fjorårets ramme ble spist opp av høye strømpriser. I år er det ventet en prisstigning på 2,4 prosent, så vi har klare forventninger om økt kjøpekraft for våre medlemmer, sier Alfheim.

Årets oppgjør er et mellomoppgjør som betyr at partene i utgangspunktet bare forhandler om lønn.

Forhandlinger med Norsk olje og gass starter med sokkelavtalene (operatør, boring og forpleining) i Stavanger 7-8. mai. Forhandlingene på oljeserviceområdet og landbaser blir 14-15. mai i Stavanger. Forhandlingene med Norges rederiforbund på flyteriggområdet skjer 27-28. mai i Oslo.