Hva er konsekvensene av Trump, proteksjonisme og Kina for norsk industri? Bli med på viktig konferanse i Bodø!

Hvor konkurransedyktig er den norske industrien og industriarbeideren?
Hvor konkurransedyktig er den norske industrien og industriarbeideren?

onsdag 19. juli 2017

Hva er konsekvensene av Trump, proteksjonisme og endringer innen internasjonal handel? Hvordan påvirker nye rammevilkår norsk industri og våre muligheter på det internasjonale markedet, og hvordan skal vi forholde oss til disse endringene? Meld deg på viktig industrikonferanse i Bodø 27.-29. september!

Vilkårene for industrien i Norge endres i takt med vilkårene for internasjonal handel. Flere frykter konsekvensene av Trump og utvikling i USA og andre land i retning av nasjonal proteksjonisme og handelsbarrierer, og hvordan dette kan virke negativt på norsk industri og vår handel internasjonalt. Andre internasjonale politiske endringer, som forholdet mellom USA og land som Kina er også av stor betydning for internasjonal industri og handel.

Utenriksminister Børge Brende innleder industrikonferansen i Bodø i september med å fortelle om hvordan dette henger sammen.

Her kan du lese mer om årets program og melde deg på

Videre skal ulike talere fra innland og utland blant annet snakke om hvor Norge befinner seg i løypa og hva vi kan lære av andre land.Internasjonale tungvektere er også representert ved kinesiske Chen Xi, som blant annet er CEO i Elkem, og Maria Laine, visepresident i Boeing-konsernet.

Hvor går veien videre?

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi skal delta i debatten 28.september om «Norske rammebetingelser: Globalt konkurransedyktig eller akterutseilt?» Med i debatten er også første nestleder i LO Peggy Hessen Følsvik, direktør i Norsk Industri Ole Børge Ytterdal og viseadministrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid.

– Dette kommer til å bli en svært interessant konferanse, og vi oppfordrer så mange som mulig av tillitsvalgte å delta på konferansen. Industri Energi har deltatt i programkomiteen, og støtter også konferansen økonomisk, sier Alfheim.